![]() |
Kaçan Kovalanır. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaçan Kovalanır.İşte, sıkı durun söylüyorum: "Kaçan kovalanır! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece şarkılarda değil gerçek hayatta da kaçan kovalanır! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kere fizik ve de ruh sağlığına zararlıdır (her iki taraf açısından da, ayrıca kaçma-kovalama oyunuyla aşk, ilişki yaşamak isteyenlerin ya da yaşadığını sananların ruh sağlığından da şüphe edilmelidir), laf aramızda pek de insani, dolayısıyla da ahlâki değildir ![]() ![]() ![]() Fakat, romanlardaki, filmlerdeki, şarkılardaki, şiirlerdeki gibi aşk yaşayacağız ya, hep bir kaçan ve de kovalayan olmalıdır aşklarımızda ve bu nedenledir ki kaçanı kovalarız, kovalayandan da kaçarız, sonuçta da ortada ne aşk olur ne de ilişki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela, hep söylenir; “Kaçan kadın kovalanır” diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kek gibi kovaladığınızla ya da kovalamak isteğinizle, açıkçası sevdiğiniz bu "oyunla" -en sonunda- başbaşa kalacaksınız hepsi bu ![]() ![]() ![]() Erkekler hemen alınıp gücenmesinler, sadece kaçan kadın kovalanmaz elbet, maalasef bu oyunu seven kadınların sayısı da azımsanacak gibi değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herneyse, beni boşverin, hemen herkes hayatında en azından bir kere kaçmayı pek bir seven, hatta hayatını kaçmak üzerine kuran aşıklara rastlamıştır ![]() ![]() Yani, sizi önce fethederler, sonra da (hayır genellikle öldürmezler) süründürürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tam silkinip kendinize gelmeye çalıştığınızda, “Ben seni aslında çok seviyorum da, çok aşığım da” şeklinde başlayan, hatta baktı ki sizi kandıramıyor, adamı-kadını terketmeye hazırlanıyorsunuz,; “Sen beni yanlış anladın da, ne demek telefonlarına çıkmamak, ne demek seni görmek istememek, öl de öleyim, hatta evlenelim, kırmızı panjurlu evimiz, güzel-şirin çocuklarımız olsun” şeklinde bile devam edebilen cümleler duyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Fakat, inanın her geri adım atıp karşı tarafa bir şans daha vermek istediğinizde, “ama”lı cümlelerle sekteye uğrayan (seni seviyorum ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse ne yapacaksınız? ![]() ![]() ![]() ![]() Neticede, bu tür oyunlardan hoşlanan bir oyuncuya gönül verdiğinizde, ya siz de oyunu kurallarıyla oynamayı kabul edeceksiniz ve böylece ilişkiniz sürecek (ki bu da bir tercihtir, tercihlere de her zaman saygı duyulur); ya da kaçan kadını (erkeği) oynayan kadınları (erkekleri) zaman zaman kıskansanız da sessizce ortadan kaybolacaksınız ve yeri geldiğinde “Oyun değil, gerçek bir ilişki istiyorum” diyebileceksiniz ![]() ![]() ![]() Gerçek bir aşk, ilişki ise ancak doğallıktan, samimiyetten, BAĞLANMAKTAN korkmayan kişilerle yaşanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun lafın kısası, sizden kaçan kişi sizi aslında sevmiyor ya da istemiyor falan değildir sadece bağlanmaktan korktuğu için gerçek olmayan pürüzler yaratıp ilişkiden kaçıyordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca ilişki uzmanları her zaman “Bağlılık olmazsa ilişki de olmaz” der ![]() |
![]() |
![]() |
|