Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chillon, kalesi, şato

Chillon Kalesi | Şato De Chillon

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Chillon Kalesi | Şato De Chillon

Chillon Kalesi| Şato de Chillon

İsviçre’nin Montreux şehri yakınında göl sahilinde yer alır Herhangi bir yerden otobüse binerek rahatça ulaşılır

Yüzyıllar boyunca yavaş yavaş yapıldığı için bir labirent şeklini almış şato aşamalı olarak yapıldığından 25 bağımsız binadan oluşur

Bu yüzden de gezmesi çok eğlencelidir Kapıda verilen küçük broşürde şatohakkındaki tüm tarihi adım adım izlenebilir Ayrıca içeride bir odada arkeologların şatoyu keşfetmeleri ve tekrar yapmalarına dair bir küçük demonstrasyon da bulunuyor

Şatonun güzel tarafı gölün üzerinde yer alması ve hava nasıl olursa olsun muhteşem bir manzara ve harika fotoğraf kareleri sunması Ancak gölün üstünde yer alan taş yapı gerçekten çok soğuk olduğu için kış aylarında öğleden sonraları ziyaret etmekte fayda var

Gezi için yaklaşık 2 saat ayırabilirsiniz Bazı odalarda mobilyalar, duvar süsleri yer alsa da Topkapı Sarayı kültüründen gelenler için aslında şato boş Ama içindeki odaları keşfetmek gerçekten keyifli

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com