![]() |
Liselere de E-kayıt Sistemi Geliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Liselere de E-kayıt Sistemi Geliyorİlkokullardan sonra sınavsız liselere yeni öğrenci kayıtları e-kayıt sistemiyle elektronik ortamda yapılacak ![]() ![]() ![]() SINAVSIZ öğrenci alan liselere yeni öğrenci kayıtları da ilkokullar gibi e-kayıt sistemiyle elektronik ortamda yapılacak ![]() ![]() ![]() - Bu kapsamda, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ikamet adreslerine en yakın genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmeleri sağlanacak ![]() - Aday kayıtlarının genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihlerinde yapılacağı belirtilen genelgeye göre genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak ![]() - Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacak ![]() - Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapılacak ![]() - Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacak ![]() - Aday kayıtlarının tamamlanmasının ardından kayıt listeleri, en geç 7 Eylül’de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 7-14 Eylül’de tamamlanacak ![]() - Mazeretleri nedeniyle 13-31 Ağustos tarihleri arasında aday kayıtlarını yaptıramayanların mağdur olmamaları için kayıt ve yerleştirme işlemleri sürdürülecek ![]() DİNÇER’DEN TEK DERS MÜJDESİ MİLLİ Eğitim Bakanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liseliler de taşımalı kapsamında MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 9, 10, 11 ve 12 ![]() ![]() ![]() ![]() - Zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasının ardından 11 ve 12 ![]() ![]() - Milli eğitim müdürlüklerince gereken hazırlık ve etüt çalışmaları başlatılacak, ihalelerle ilgili işlemler en kısa sürede sonuçlandırılacak ![]() - Taşımalı ortaöğretimin ödenekleri ise il özel idare müdürlüklerine aktarılmak üzere defterdarlık muhasebe müdürlüklerine gönderilecek ![]() ![]() - 2012-2013 eğitim yılında taşımalı ortaöğretim uygulamasına belirtilen şartları taşıyan 9, 10, 11 ve 12 ![]() ![]() - Öğrenciler, öncelikle pansiyonlara yerleştirilecek ![]() ![]() - Taşımalı ortaöğretim kapsamındaki okulların derse giriş ve çıkış saatleri dikkate alınarak güzergah birleştirilmesi yapılacak ![]() - Taşınan öğrenciler, geliş ve gidiş saatlerinde oluşan boşluklarda sosyal, kültürel ve spor faaliyetleriyle kitaplıklardan yararlandırılacak ![]() - Normal öğretim yapan ortaöğretim kurumuna aynı araçla birden fazla sefer yapılmayacak ![]() - İkili öğretim yapan okullara sabahçılar için bir, öğlenci öğrenciler için bir sefer olmak üzere bir araçla en fazla iki sefer yapılabilecek ![]() - 5 kilometreden daha az ve 30 kilometreden daha fazla mesafeden taşıma yapılmayacak ![]() - Taşımalı eğitimde ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ayrı ayrı araçlarla taşınacak ![]() - Bunun mümkün olmaması halinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri birlikte, lise öğrencileri ise ayrı araçlara bindirilecek ![]() - Yerleşim yerlerinde az sayıda ortaokul öğrencisi bulunması, ders giriş çıkış saatlerinin yakın olması ve lise öğrencilerini taşıyan servislerde yer olması halinde ortaokul öğrencileri de aynı servise alınabilecek ![]() - İkili öğretim yapılan okullarda taşımalı eğitim kapsamındaki yemek hizmeti verilmeyecek ![]() - Emniyet müdürlüğüyle işbirliği yapılarak taşımalı eğitimdeki sürücülere, kurallar ve davranışlarla ilgili eğitim verilecek ![]() AA
![]() |
|