![]() |
Arda Boyları Türküsü - Sözleri - Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arda Boyları Türküsü - Sözleri - HikayesiArda Boyları Türküsü (Şükriye Tutkun’un Yorumuyla) ![]() Ressam Adı: Hüseyin Avni Lifij Tablo Adı: Alegori (1917) ![]() ![]() Arda Boyları Türküsünün Hikayesi Bir ömür boyu ayrılmamak üzere birbirlerine söz veren iki nişanlı olan Recep ve Zeynep’in huzurlarını köy ağasının oğlu İsmail bozmaktadır ![]() ![]() İsmail zenginliğinin verdiği cesaretle Zeynep’in annesine niyetini açıklar, o da İsmail’in elinde bulundurduğu mal varlığına aldanarak işbirliği yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Recep ve can dostu Cemil ise dağda Ağa’nın adamlarıyla mücadele ederler ![]() ![]() Düğün günü sevdiğini kaçırmaya çalışan Recep, sevdiğine bu dünyada kavuşamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arda Boyları Türküsünün Sözleri Arda boylarında kırmızı erik Halime'nin ardında onyedi belik Ah annecim ah annecim yaktın ya beni Bu genç yasta denizlere attın ya beni Aliverin feracemi annecim diksin O gıymatlı İsmail'e kendisi gitsin Uyan uyan Ereceb'im senin olayım Ardalar aldı ya nerde bulayım Arda Boylarına ben kendim gittim Dalgalar vurdukça can teslim ettim Ah annecim ah annecim yaktın ya beni Bu genç yasta denizlere attın ya beni ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|