![]() |
Kul Olayım Kalem Tutan Ellere Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kul Olayım Kalem Tutan Ellere Türküsü Ve HikayesiKul Olayım Kalem Tutan Ellere (Selda Bağcan’ın Yorumuyla) ![]() Ressam: Osman Hamdi Bey Tablo Adı:Sultanahmed Camii Girişinde Kadınlar ![]() ![]() ![]() ![]() Türkünün Hikâyesi Vaktiyle, Hafik ilçesinin Sofular köyünde Hızır adında bir genç varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Pirim, demiş; Sen herkese himmet ediyorsun, herbiri çeşitli makamlara geçiyor, ne olur, bana da himmet et, büyük adam olayım, ben de bir makama geçeyim ![]() Pir Sultan şöyle bir düşündükten sonra gülümsemiş ![]() ![]() Yine de duasını eksik etmemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Birşey mi oldu pirim?" Pir Sultan, "Hızır, demiş; Bu yemeklerde zina kokuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bana içinde Şah'ın adı geçmeyen üç deyiş söylersen seni affedeceğim ![]() "Kul Olayım Kalem Tutan Ellere" ve "Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla" adlı değişleri okumuş ![]() (Tüm değişlerde Şah'ın adı defalarca geçiyor) Pirini affetmeye hazırlanırken, onun hemen her fırsatta Şah'ı anması Hızır Paşa'yı çileden çıkarmış ![]() ![]() "Asın bunu" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkünün Sözleri Kul Olayım Kalem Tutan Ellere, Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle ![]() Sekerler Ezeyim Şirin Dillere, Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle ![]() Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey ![]() Sivas Ellerinde Sazım Çalınır, Çamlı Beller Bölük Bölük Bölünür ![]() Yardan Ayrılmışam Bağrım Delinir, Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle ![]() Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey ![]() Pir Sultan Abdal’ım EyHızır Paşa, Gör Ki Neler Gelir Sağ Olan Başa ![]() Beni Hasret Koydun Kavim Kardaşa, Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle ![]() Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|