02-20-2008
|
|
yosun_26
|
Bizi Kabullenme Mecburiyeti Yok...
Başbakan Tayyip Erdoğan, türban tartışmalarına sadece 5 dakika yer verdiği grup konuşmasında bu kez muhalefeti değil, "Liberal aydınları" eleştirdi
Kendilerini anlamamakta direnen, "Seçkinci bir zümre" olduğunu savunan Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:
CUMHURİYETİN İKİ SÜTUNU
"Adalet mülkün temelidir’ ve ’Hákimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine inşa edildiği iki temel sütundur Cumhuriyetimizin özü olan bu felsefeyi geliştirmek, herkesin adalet güvencesine kavuşmasını temin etmek, bütün vatandaşlarımızın hukuk devletine aidiyetlerini güçlendirmek en önemli sorumluluğumuzdur AKP, sayısız ideolojik tartışma ile toplumun takatini tüketen, enerjisini toprağa gömen, toplumsal barışı zedeleyen siyaseti ta baştan reddetmiştir Bütün toplumla kucaklaşmamızın, büyümemizin sırrı buradadır Ama birileri bunu anlamak istemiyor O ayrı mesele Anlamamakta direniyorlar Biz de onları anlamakta hakikaten zorlanıyoruz Niye, bu kadar geniş bir kucaklama anlayışını halkımız anlamış ve 80 vilayette AKP’ye, ’Ben sana inanıyorum, güveniyorum’ demiş ve milletvekillerini vermiş
BİZ SABIRLIYIZ
Halkıyla bu denli kucaklaşmış olan bir AKP için bazı seçkinci zümrelerin barışık olamayışını biz anlamakta zorlanıyoruz Herkesin bizi de kabullenme mecburiyeti yok Kabullenmeyebilirler de O da ayrı bir durum Fakat biz onların bu tavırlarına bile saygı duymaya devam ediyoruz Bu konuda da sabırla hareket ediyoruz Buna da devam edeceğiz "
Ergenekon için talep bekliyorum
BAŞBAKAN Erdoğan, Ergenekon soruşturmasını engelleyen kamu görevlilerine karşı yasal düzenleme yapılmasının, "talebe bağlı olduğunu" söyledi Erdoğan, ATV’de değindiği konuya Meclis’te açıklık getirmesini isteyen gazetecilere değerlendirme yaptı Gazetecilerin "Devlet içinde Ergenekon soruşturmasını engelleyenler olduğunu, bunların cımbızla ayıklanacağını söylediniz, yasal bir düzenlemeden söz ettiniz Bunun kapsamı ne olacak?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Orada konuştum, Hepsinin gereğini söyledim Bu tür bir talep gelmesi halinde biz bu talepleri değerlendiririz ’Yapılması gereken yasal düzenlemeleri de yaparız’ dedik Yani orada anlattım zaten, herşeyi çok açık söyledim "
Erdoğan, hangi kurumlardan talep beklediği konusuna ise değinmedi
|
|
|