![]() |
İki Türk Şirketi Dünyayı Dize Getirdi!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() İki Türk Şirketi Dünyayı Dize Getirdi!..Devlerle yarışan Arçelik ve Vestel bazı pazarlarda lider konumunda bulunuyor ![]() ![]() ![]() Dünyanın önde gelen danışmanlık ve denetim kuruluşlarından Deloitte'nin araştırmasına göre, dünyanın en büyük 250 tüketici ürünü üreticisi arasında Arçelik 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLK ÜÇ Deloitte'un hazırladığı raporda 2006 yılında toplam ciroları 2 ![]() ![]() AFRİKA/ORTADOĞU'DA ARÇELİK VE VESTEL İLK ÜÇTE Rapora göre, Afrika/Orta Doğu bölgesinde tüketim ürünleri firmaları arasında Arçelik en büyük 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MARKET MARKALARIYLA REKABET Raporu değerlendiren Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Sorumlu Ortağı ve Tüketim Endüstri Lideri Uğur Süel "Tüketici ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yaşadıkları en büyük zorluklar arasında; market markaları (private label) ile yaşanan rekabet, hammadde fiyatlarındaki artış, yeni ürün geliştirmeden elde edilen geri dönüşün düşük olması, geleneksel pazarlama programlarının verimliliğinin düşüşü olarak gösterilebilir" dedi ![]() ![]() ![]() Gerekli hazırlıkları yapmayan ve rekabette geri kalan firmaların ise hızlı tüketim sektöründe yaşanan konsolidasyona (satın alımlar ve birleşmeler) en yakın adaylar olduklarını göstermektedir ![]() ![]() ![]() GELİŞMEKTE OLAN PAZARLAR REVAÇTA Raporda, Amerika ve Avrupa kökenli firmaların gelirlerinde artış sağlamak için Türkiye'nin de içinde bulunduğu perakende sektörünün ivme kazandığı gelişmekte olan pazarlara yöneldiği belirtilerek, bu durumun tüketici ürünlerinde yer alan Türk firmalarının hem Türkiye pazarında hem de birçoğunun hedeflediği uluslararası pazarlarda yoğun rekabetle karşı karşıya kalacağına işaret ettiği vurgulandı ![]() İlk 250 firma arasında en büyük grubu oluşturan Yiyecek, İçecek ve Tütün Ürünleri sektörü yüzde 5 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|