Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canlı, hatalar, parada, zinciri

Canlı Para'da Hatalar Zinciri

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşte izleyicilerin tespit ettiği Canlı Para programındaki hatalı sorular:

-'Hangisi İstanbul'a gelerek Fatih Sultan Mehmet'in resmini yapmıştır?' Şıklarda Bellini ve Zonaro vardı Yarışmacılar Bellini seçeneğine 100 bin lira ve Zonaro seçeneğine de 600 bin lira koydular ve 600 bin lirayı kaybettiler Bilindiği gibi, ressam Fausto Zonaro da İstanbul'a gelerek Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan bir resim yapmıştır, hatta bu resimle bilinir Soruda, 'portre' ya da 'Fatih Sultan Mehmet döneminde' diye açıklayıcı bir bilgi olmadığına göre yukarıdaki sorunun iki doğru yanıtı bulunmaktadır

-Ergenekon Destanı hangi milletin destanıdır? Şıklar ; 1-Hun 2-Göktürk 3-Uygur Canlı Para yarışmasında bu soruyu hazırlayan ve soranlara, siz hangi okuldan mezun oldunuz acaba diye sormak istiyorum Şıklardan hepsi Türk milleti Böyle soru mu olur?

- Kot pantolon ilk kimler giysin diye üretilmiştir?' Şıklar; çiftçiler, madenciler ve pilotlar Oysa kot pantolon ilk Türkler için üretilmişti Çünkü KOT bir nesne ya da bir eşya ismi değil, blue jean'i Türkiye'de ilk üreten firmanın koyduğu markadır" Görünen o ki, biz bu yarışmayı daha çoook yazacağız

Daha önce de canlı yayınlanan bölümde yarışmacılar Ece Cunguser ve Fatma Fırat, 7'nci soruya kadar 125 bin TL para ile gelmeyi başardı Yarışmacılar

-Hangi kardeş sanatçıların arasında diğerlerinden daha az yaş farkı vardır? sorusu üzerine "Kenan-Ozan Doğulu, Semiramis-Ajda Pekkan ve Gülden-Neşe Karaböcek" şıkları ile karşılaştı İki arkadaş 75 bin TL'lerini Ozan-Kenan Doğulu, 50 bin TL'lerini ise Neşe-Gülden Karaböcek şıkkına yatırdı Düzyatan, doğru cevabın yarışmacıların hiç para yatırmadığı "Ajda -Semiramis Pekkan" şıkkının olduğunu açıkladı ve Ajda Pekkan'ın Semiramis Pekkan'dan iki yaş büyük olduğunu söyledi Düzyatan'ın açıklamasına göre Kenan-Ozan Doğulu kardeşler arasında 5 yaş fark vardı Ancak cevaplarda hata olduğu da bu sırada anlaşıldı

Çünkü Ozan-Kenan Doğulu kardeşler arasında da sadece 2 yaş fark var Kenan Doğulu'dan 2 yaş büyük olan ağabeyi Ozan Doğulu, 1972 doğumlu Kenan Doğulu ise 1974 doğumlu Yarışmacıların para yatırdığı iki şık yanlış olarak belirtilince birinden 75 bin TL, diğerinden de 50 bin TL kaybetmiş oldu

(televizyon gazetesi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ergenekon ile ilgili soruda hangi milletin yerine ne kelime kullanması gerekirdi ki? Hangi devletin dese o da tuhaf kaçar Soru bana göre doğru sorulmuş

Zonaro Fatih'ten yaklaşık 450 yıl sonra gelmiş İstanbul'a Bu soruda hata var ama sorunun mantığı açık

Kot hangimiz için bir markayı ifade ediyor Allah aşkına? Jean kelimesinin Türkçe karşılığı kottur ve bu hepimizce böyle bilinir

Yanlış soru her zaman çıkabilir Kim 500 Bin İster'de de çıkmıştı hatalı soru

Benim şikayetim sorulardan değil, yarışmanın yavaşlığından O kadar yavaş gidiyor ki, neredeyse bir soruya 10 dakika harcanıyor Cevap verme süresi 1 dakika, cevabı öğrenme süresi 10 dakika Sırf bu yüzden izlemekten sıkılıyorum ve kanal değiştiriyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi emilio santos

Benim şikayetim sorulardan değil, yarışmanın yavaşlığından O kadar yavaş gidiyor ki, neredeyse bir soruya 10 dakika harcanıyor Cevap verme süresi 1 dakika, cevabı öğrenme süresi 10 dakika Sırf bu yüzden izlemekten sıkılıyorum ve kanal değiştiriyorum

Aynen fıtık ediyorlar insanıbende hemen değiştiriyorum kanalı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com