![]() |
Bir Oyun Gibi Yaşadım | Nihal Acar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Oyun Gibi Yaşadım | Nihal AcarBir Oyun Gibi Yaşadım Türkbükü’nden bir ses: Sahip Ahoy Nihal Acar Doğan Kitap Temmuz 2010, 306 Sayfa Akaretler’in en güzel günlerinde, orada doğup büyüdü… Atatürk’ün gözlerini gördü ![]() ![]() ![]() Babaannesini yıllarca anne bildi, gerçek annesini on sekiz yaşında tanıdı… İlk siyasi sohbetlere Hüseyin Cahit Yalçın’ın evinde katıldı… Süleyman Seba ilk aşkıydı… Gazetecilik yaptı; Kral Faruk’un devrildiği haberini Türkiye’ye o duyurdu… Yıldız Kenter’e âşık Şükran Güngör’ün aşk acılarını dinledi… İki adamı çok sevdi, onlarla evlendi… İki adama çok âşık oldu, onlarla evlenemedi ![]() Amerika’ya gitti, cazı keşfetti, Louis Armstrong’la tanıştı… Engin Cezzar’la sahneye çıktı… İlk eşinden boşanma haberi Daily News’a manşet oldu… Çetin Altan’ la Bulgaristan’a iltica etmeye kalktı… Bodrum’a yerleşti; Fikret Kızılok’la şarkılar söyledi ![]() Delidolu genç bir adamın mavi gözlerinde aşkı yeniden keşfetti… Hep uzak ufukları hayal etti, gidebildiğince gitti, ardına bakmadan, korkmadan… Nihal Acar hayatı bir oyun gibi yaşadı… |
![]() |
![]() |
|