![]() |
Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yurt Dışında Lisansüstü EğitimYurt dışında lisansüstü eğitim YÖK, araştırma görevlilerine 3 ay ya da 1 yıl süreyle lisansüstü eğitimlerini sürdürmeleri ve araştırma yapabilmeleri için burslu olarak yurt dışına gitme imkanı sunuyor ![]() ![]() YÖK, araştırma görevlilerine ''Yüksek Lisans Araştırma Bursu'', ''Doktora Araştırma Bursu'', ''Doktora Sonrası Araştırma Bursu'' ve ''Doktora Bursu'' adıyla çeşitli burslar veriyor ![]() ![]() ![]() Burslara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, halen bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi, okutman veya araştırma görevlisi kadrosunda çalışan ve yüksek lisans öğrencisi olanlar başvurabiliyor ![]() ![]() ![]() Burs alacaklardan, çalışmada kullanacakları yabancı dili araştırmayı yürütebilecek düzeyde bildiklerini son 5 yıl içinde ÜDS, KPDS'den ''en az 60 puan'' alarak veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile belgelendirmeleri isteniyor ![]() İngilizce, Almanca ve Fransızca dışındaki dille eğitim yapılan yükseköğretim kurumlarına veya araştırma merkezlerine gönderileceklerle ilgili değerlendirmeyi ise öğretim üyesi ve Araştırıcı Yetiştirme Kurulu yapıyor ![]() Yükseklisans araştırma bursu en fazla 3 aylık süre için veriliyor ![]() ![]() ![]() Doktora araştırma bursları Araştırma görevlileri de doktora çalışmalarını kadrolarının bulunduğu üniversitede ya da bir başka üniversitede yaptıklarına bakılmaksızın tezleri ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere, mecburi hizmet yüklenmek şartıyla ''Doktora Araştırma Bursu'' alarak yurt dışına gönderilebiliyor ![]() Bu bursa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, halen bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışanlar, doktora derslerini tamamlamış, yeterlik sınavını geçmiş ve halen tez aşamasında olanlar başvurabiliyor ![]() Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan veya araştırma merkezinden ''Misafir Araştırmacı'' veya dengi bir statüde kabul alması gereken araştırma görevlilerinin aynı zamanda, yabancı dil bilgisini son 5 yıl içinde ÜDS, KPDS'den aldıkları ''en az 65 puan'' veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile de belgelendirmeleri gerekiyor ![]() ![]() En çok 1 yıl olan burs süresinin uzatılması talebinde araştırma görevlisine en fazla 6 ay daha izin verme yetkisi rektörlüklerde bulunuyor ve bu konunun YÖK'e bildirilmesi gerekiyor ![]() ![]() Doktora sonrası yurt dışı Doktora sonrasında da araştırma görevlileri araştırma için yurt dışına gidebiliyor ![]() ![]() Bu bursa doktora eğitimini son 5 yılda tamamlamış araştırma görevlileri veya yardımcı doçent kadrosundaki öğretim elemanları başvurabiliyor ![]() Burslara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan veya araştırma merkezinden doktora sonrası çalışma için kabul alan, yabancı dil bilgisini son 5 yıl içinde aldığı ÜDS, KPDS'den ''en az 70'' puanla veya uluslararası eşdeğerliliği bulunan dil sınav sonuçları ile belgelendirenlerin başvurma imkanı buluyor ![]() ![]() En fazla 1 yıl olan burs süresi, yurt dışı danışmanının olumlu raporu doğrultusunda, ilgili Üniversite Yönetim Kurulu Kararı üzerine YÖK'ün kararı ile görevlendirme süresi 1 yıla kadar uzatılabiliyor ![]() ![]() Lisansüstü eğitim bursu Araştırma görevlileri ''lisansüstü eğitim'' için de yurt dışına gönderilebiliyor ![]() ![]() Diğer araştırma görevlilerinin yaşları ise eğitimlerini tamamlayarak üniversitelerine döndükten sonra 30 yıl hizmet verebilmeleri beklenerek değerlendiriliyor ![]() Erkek adayların askerliğini yapmış, tecil ettirmiş veya tecil edilebilecek durumda olması, adayların sağlık durumunun yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olması gerekiyor ![]() ![]() Yurt dışında lisansüstü eğitim içen akademik koşullar arasında lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik ortalamanın en az ''dört üzerinden 2,80'', ''on üzerinden 7'', ''yüz üzerinden 70''olması veya lisans öğrenimi bölümünü ilk yüzde 10 arasında bitirmek yer alıyor ![]() ![]() Adayın, YÖK tarafından uygun görülen yurt dışındaki üniversitelerden lisansüstü bir programa kesin kabul belgesi sağlamış olması da gerekiyor ![]() Ülkelere göre yabancı dil bilgisayarı şart Yurt dışında lisansüstü eğitim görmek isteyen araştırma görevlilerinden bazı sınavları geçmeleri bekleniyor ![]() ![]() İngiltere de lisansüstü eğitime gönderilecek adayların IELTS sınavından en az 6 ![]() ![]() ![]() Almanya'da lisansüstü eğitime gönderilecek adayların ise Alman Kültür Merkezince yapılan Mittelstufe II kursunu başarıyla tamamlamaları veya Alman Kültür Bakanlığı Merkezi'nce yapılan KMK II sınavında başarılı olmaları veya YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması gerekiyor ![]() Fransa'da lisansüstü eğitime gönderilecek adaylar ise DALF sınavından başarılı olmuş olmaları veya YÖK tarafından eşdeğerliliği olan bir dil belgesine sahip olması şartı aranıyor ![]() Diğer dillerin söz konusu olduğu ülkelere lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların ise ilgili ülkede lisansüstü eğitimi takip edebilecek düzeyde dil bilgisine sahip olduğuna dair bir belgeyi ilgili ülkelerin kültür merkezlerinden veya eşdeğer kuruluşlarından getirmeleri isteniyor ![]() Araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim için yurt dışına gidebilecekleri ülkeleri ve üniversiteleri YÖK belirliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yurt Dışında Lisansüstü EğitimIlgilenenler lutfen benimle temas etsinler ![]() 100% Online olarak Liverpool Universitesinde Master'inizi yapabilme imkanina sahip olun ![]() YOK denkligi bulunan ve ileride durumunuza gore doktora yapabileceginiz akreditasyonlu bir derece, isinizden ayrilmadan, gunde 2 - 3 saat derslere yogunlasarak 18 ila 36 ay icerisinde Master derecesi edinin ![]() Diplomanizda "online" yapildigina dair belirtilmeyecegi ve Liverpool Universitesi tarafindan verilecegi garantisi saglanmaktadir ![]() Saygilarimla Ermay M ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|