Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iki, liseli, liseliden, meslek, olacak

Her İki Liseliden Biri Meslek Liseli Olacak

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her İki Liseliden Biri Meslek Liseli Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimin okullaşma oranının 2014 yılına kadar en az yüzde 50'ye çıkarılmasını planlıyor

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ortaöğretim içinde mesleki ve teknik ortaöğretimin payının yüzde 60-75 arası olması ve bu oranın Türkiye'de yüzde 45'te kalması Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi
Mesleki ve teknik eğitimin okullaşma oranının 2014 yılına kadar en az yüzde 50'ye çıkarılmasını planlayan MEB, mesleki ve teknik eğitim kurumlarını tanıtan, faaliyetleri anlatan CD ve broşürler, el ilanları ve afişler hazırlayarak başta ilköğretim okulları olmak üzere toplumun bütün kesimiyle paylaşılmasını sağlayacak
Ailelere ulaşmak için veli bilgilendirme programları düzenlenmesini sağlayacak olan MEB, mesleki ve teknik eğitim veren okul-kurum sayılarının artırılmasına yönelik girişim ve faaliyetlere öncelik verecek
MEB, eğitim ve istihdam dengesinin sağlanmasının desteklenmesi için resmi ve özel kurum ile sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, vakıflar ve sektörle iş birliğini artıracak

CEBREDEREK DEĞİL CEZBEDEREK
İşsizliğe mesleki eğitimin çare olacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, genç nüfusun meslek liselerine “cebrederek” değil, “cezbederek” gönderilmesi gerektiğini ifade etti
2014'e kadar mesleki eğitimde sanayi ve hizmet sektörleri dikkate alınarak program türünü esas alan ve programlar arasında kolaylıkla geçişlerin sağlanabileceği esnek bir sistemin hayata geçirilip uygulanması da öngörülüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com