Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleste, kitapçığı, krizi, soru

Ales'te Soru Kitapçığı Krizi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ales'te Soru Kitapçığı Krizi

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) İzmir'de soru kitapçığı krizi yaşandı

Kitapçıklardaki soruların eksik ve sayfa sıralarının karışık olması nedeniyle Manisa'dan yedek kitapçık getirildi ve sınav gecikmeli başladı

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yapılan ALES'te sınava giren yaklaşık 500 kişi, hatalı soru kitapçığı yüzünden sıkıntılı anlar yaşadı
Saat 0930'da başlaması gereken sınav, soru kitapçıklarının hatalı basılması, soruların eksik, sayfa sıralarının karışık olması nedeniyle başlayamadı Bunun üzerine yedek kitapçıklarla soruna çözüm bulunmak istendi Ancak eldeki yedek kitapçıklar da yeterli gelmedi Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nden yedek sınav kitapçıkları getirildi

Bu sayede sınavın bir saat gecikmeyle, saat 1030'da başladığı belirtildi Saat 1230'da sona ermesi gereken sınavın, saat 1330'da sona ereceği belirtildi Soru kitapçıklarını, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre iddialarını soruşturan Cumhuriyet savcısının inceleme yaptığı Meteksan firmasının bastığı belirtildi

kaynak ALES'te Soru Kitapçığı Krizi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com