Avukatın Kaybettiği Tek Dava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avukatın Kaybettiği Tek DavaAvukatin KaybettiĞi Tek Dava -------------------------------------------------------------------------------- Unlu avukat Petrocelli nin kaybettiği tek dava ![]() ![]() ![]() Unlu bir futbolcu karisini öldürmekle suçlanıyordu ![]() Futbolcu yakalanmıştı![]() ![]() Ama karisinin cesedi ortada yoktu![]() ![]() Duruşma Amerikan filmlerindeki gibiydi ![]() Futbolcu sanık sandalyesinde oturuyordu![]() ![]() Kucak dolusu parayla tuttuğu avukatı jüriyi ikna etmeye uğraşıyordu: "Sayın jüri, müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum ![]() Buna az sonra sizler de inanacaksınız![]() Neden mi? Bakin, simdi 1'den 10'a kadar sayacağım ve müvekkilimin oldurduğu iddia edilen karisi bu kapıdan içeri girecek![]() 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10![]() ![]() "Bütün jüri kapıya dondu ![]() ![]() Kimse girmedi içeri![]() Avukat bir savunma dehasıydı; oldurucu hamlesini yaptı![]() ![]() "Bakin, siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz ![]() Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıya baktınız![]() İste kararıBuna güvenmenizi talep ediyorum ![]() "Jüri, unlu futbolcuyu suçlu bulduğunu bildirdi ve dava bu şekilde sonuçlandı ![]() Mahkeme çıkısında avukat, bayan jüri başkanına yaklaştı:"10'a kadar saydığımda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız ![]() Neden böyle bir karara imza attınız?""Doğru" dedi jüri başkanı; "Ben de kapıya baktım, ama müvekkiliniz kapıya bakmıyordu |
|
|
|