Sen Hangi Gecedesin? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sen Hangi Gecedesin?Elim, dilim, aklım çaresiz… Bir uzak türkü tutturdum yokluğuna… Sessizim günler geçerken, bir tek gecelerde sözüm var söyleyecek ![]() Aklıma gelen bütün yalnızlıkların köşelerine baktım, hiçbirinde aşka rastlamadım Kendimi denedim yeniden ve her seferinde tek başına kaldım![]() Limanlar buldum sığınacak, birkaç gece saklandım sonra fırtına vurdu karaya En çok orada savunmasızdım, o yüzden en çok o kollarda parçalandım![]() Yenilenip güçlendikçe, ayağa kalkıp denedikçe, sürünmeden yürüdükçe daha çok düşman kazandım Dostların azalışını gördüm, arkadaşlıkların nasıl hırpalandığına şahit oldum, aldatıldım, kandırıldım, acıtıldım Ancak hiçbiri aşkın ihaneti kadar iz bırakmadı kalbimde!Gecenin o karanlık yüzüyle komşuydum, yan yana oturdum Çıtırtıların tenimi ürperttiği koyu ve siyah akşamlarda, yorganın altına saklanmadım; kalkıp sese yürüdüm, yüreğim çılgınca çarparken Belki de o yüzden güçlendim, o yüzden yalnızlaştım![]() Senin gibi sevdiğim yüreklerde yanıldıkça, kendimi daha iyi tanıdım Denediklerimle kırıldım, ezildim, yontuldum ama sonunda şekil aldım Acılarımla piştim, kavruldum ama lezzet kazandım![]() Gecelerle büyüdüm sayılır, gündüzleri kimsesiz bıraktım Hiçbir sesin duvarları kırıp geçemediği ıssız yatak odalarında, yalnızlığımla seviştim Soğuğun bedenime işlediği, güneş görmeyen yerlerde nefes aldım![]() Ben gecelerde büyüdüm Şimdi gündüzlerin düşüyüm O yüzden güçlü, dimdik ve onurlu kaldım Geçtiğim yolda pek çok insan gördüm, uzak durdum, tanıdım, tokalaştım Hepsinden bir parça aldım, aklıma, gönlüme yazdım![]() Ben gecelerde yaşadığım sancılarla olgunlaştım, şekil aldım Şimdi geri dönmek istiyorsun ama meraktan soruyorum Sen hangi gecedeydin, seninle hiçbir karanlıkta karşılaşmadım?Candan Ünal |
|
|
|