Nazım Hikmet' Ten Ders... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nazım Hikmet' Ten Ders...![]() BELKİ ARANIZDA BU ANEKDOTU DUYMAYANLAR VARDIR, BİLENLERİN DE HATIRLAMASINDA FAYDA VAR ![]() Nazım Hikmet"in Bursa Cezaevi"nde tutsaklık günleri Koğuş arkadaşlarını okumaya yazmaya yönlendiren Nazım, aynı zamanda cezaevi yönetimine de yardım etmektedir ![]() Cezaevi denetimine Adalet Bakanlığı"ndan bir müfettiş gelir ![]() Bir kaç gün denetim yaptıktan sonra müdüre: - Nazım da buradaymış, çağır da görelim nasıl biridir? der ![]() Nazım"i odaya getirirler Müdür koltuğuna iyice kurulanmüfettiş Nazım"ı tepeden tırnağa süzer ve: -Demek Nazım sizsiniz, der Nazım"a oturması için yergöstermez Kısa bir konuşma sonrası, gidebilirsiniz, der ![]() Nazım tam kapıdan çıkarken durur ve müfettişe: -Ömer Hayyam adını duydunuz mu? diye sorar ![]() Müfettiş hemen atılır: -Kim duymaz Hayyam"i ![]() Nazım: -Hayyam zamanında İran hükümdarı kimdi? diye sorar ![]() Müfettiş şaşırır Nazım konuşmasını sürdürür, görüyorsunuz sanatcıyıanımsadınız ama hükümdarı anımsamadınız Yıllar sonra beni dünya anımsayacak ama dönemin Adalet Bakanı"nı ve sizi kimse anımsamayacak, der çıkar ![]() Müfettiş yaptığı yanlışı anlar, Nazım"ı geri çağırır ama Nazım koğuşunun yolunu tutmuştur ![]() Sahi, o dönemin Adalet Bakanı kimdi? BİR ZAMAN SONRA ŞİMDİKİLERDE ÇEKİP GİDECEKLER VE UNUTULACAKLAR, GERİYE YURDUMUZA YAPTIKLARI KÖTÜLÜKLER KALACAK……
|
|
|
|