‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’ |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’Dünyanın en iyi mutfağını seçmek için Fransa, Çin ve Türkiye'yi ziyaret eden Wolf, aralarından en iyisinin Türk mutfağı olduğunu söyledi Wolf, Osmanlı İmparatorluğu sayesinde Türk mutfağının Asya, Avrupa ve İslam mutfaklarının lezzetlerini birleştirdiğini söyledi Wolf, Osmanlı döneminde 1300 kişinin çalıştığı Topkapı Sarayı’nın mutfağından günümüze gelen ceviz soslu tavuk, patlıcanlı pirinç pilavı, gül yapraklı salata gibi yemeklerden övgüyle bahsetti Türkiye’de her türlü yiyeceğin yetiştiğini söyleyen Wolf “Her şey taze ve mevsiminde Balıklar yakalandığı gün pişiriliyor Sokaklarda fırından yeni çıkmış simitler satılıyor” dedi milliyet |
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’ |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
‘Türk Mutfağı Dünyanın En İyisi’Malzemeler: 250 gram yaprak 500 gram yağlı kıyma 1 adet büyük soğan 1 adet küçük domates 1 çay bardağı pirinç 4 yemek kaşığı domates salçası Maydanoz Nane Karabiber Tuz Hazırlanışı: Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırınHazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın Tencerenin dibini yaprak ile kaptınBu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarınSarmaları düzgünce tencereye dizin Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz yok bizim mutfağımız gibisi yok En sevdiğim yemektir şu gördüğünüz |
|