![]() |
Misafire İkramın Değeri(tavsiye ederim) |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() Misafire İkramın Değeri(tavsiye ederim)Eskilerden biri akşam yemeğini sarayda yemek üzere halifenin davetlisiydi ![]() ![]() ![]() - Ben yolcuyum ![]() ![]() ![]() - Ben halifenin davetlisiyim ![]() - Benim halife ile ne işim olacak ![]() ![]() Davetten sonra dönüşte baktı ki, adam bir kenara kıvrılmış uyuyor ![]() ![]() O gece bir rüya gördü ![]() ![]() ![]() Bunların kimler olduğunu sordu ![]() - Bunlar 124 bin Peygamberdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen Peygamberimiz'in elini öpmek istediyse de, Peygamberimiz elini vermedi ![]() - Biz, sevdiklerimizden bir tas çorbayı esirgeyenlere elimizi vermeyiz ![]() Uyanır uyanmaz hemen akşamki yabancıyı bulmak için koştu ![]() ![]() ![]() ![]() - Senin bir tas çorba vermen için illâ da 124 bin Peygamberi seferber mi etmek lâzım? O güçte olmayanlar ne yapacaklar? Bundan sonra o zat rastladığı hiç bir misafire yemek ikram etmeden göndermezdi ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Misafire İkramın Değeri(tavsiye ederim) |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Misafire İkramın Değeri(tavsiye ederim)çok güzel,çok anlamlı bir yazı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|