Kimin Çikolatası Gdo’Lu? |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimin Çikolatası Gdo’Lu?Kimin Çikolatası GDO’lu? Tarım Bakanlığı’nın GDO yönetmeliği çıkalı 6 ay oldu ama çikolata-şekerleme markaları başta olmak üzere gıda üreten firmalar yasalara aldırış etmeden eski sistemi sürdürüyor “Tüketici konuyu unuttu” diye yüzlerce GDO’lu ürün, etiketlerinde hiçbir uyarı yapılmadan market raflarında rahatça satılıyor olması dev firmaların istediğinin olduğu şeklinde yorumlanıyor Kamuoyu GDO’lu ürünler konusunda daha çok nişasta bazlı şeker yapıldığı için mısırdan şüphelenirken, aslında en büyük problemlerden biri soyada yaşanıyor Kanseri tetikliyor Bu soyalardan yapılan ’soya lesitini’ adlı ürün de bütün çikolata, şekerleme, bisküvi, meyve suyu, ketçap, hatta bebek bisküvilerinde bile kullanılıyor Oysa uzun yıllardır GDO’lu ürünlerin kanserle ilişkisini araştıran bilim adamlarının “bu ürünlerin kullanımının kanseri tetiklediği” yönünde güçlü kanıtlara ulaştığı biliniyor İflas etme korkusu var Konuyla ilgili sıkı bir denetimin başlaması gerektiğini belirten bir sektör temsilcisi, durumu şu sözlerle özetliyor: “Gıda firmaları etiketlerine ’Genetik Yapısı Değiştirilmiştir’ yani ’GDO var’diye yazamıyor Çünkü tüketiciden korkuyor Belli bir oranda bile kullansa, kullandığını yazan ayakta kalamaz, iflas eder diye düşünüyorlar Ancak bir taraftan da GDO düzenlemesinin ihlali devam ediyor Tarım Bakanlığı da gerekli denetimleri yapmıyor” diyor |
|