Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
darüşşafaka, kurumu, parasız, yatılı, öğretim

Darüşşafaka - Parasız Yatılı Öğretim Kurumu

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Darüşşafaka - Parasız Yatılı Öğretim Kurumu

Darüşşafaka binasının 1880 ve 1893 yılları arasında
bir tarihte çekilmiş olan fotoğrafı
(ABD Kongre Kütüphanesi)

Darüşşafaka, İstanbul'da kuruluşu 1863 yılına dayanan parasız yatılı, karma öğretim kurumudur

Kelime anlamı Şefkat Yuvası'dır Babasını kaybetmiş, yetenekli, maddi olanakları yetersiz çocuklara hizmet verir "Eğitimde fırsat eşitliği" sağlama ilkesini amaçlayan kurumda, ilköğrenim dördüncü sınıftan liseyi bitirene kadar eğitim verilmektedir Öğrenciler, her yıl ülke çapında düzenlenen sınavla seçilir 1955 yılından beri İngilizce ağırlıklı eğitim verir

30 Mart 1863 tarihli Padişah fermanı ile kurulan ve Osmanlı Devleti’nde eğitim alanındaki ilk sivil toplum hareketi sayılan "Cemiyet-i Tedrisiyye-i İslamiye"nin (İslam Okutma Kurumu) Kapalıçarşı'daki çırakları eğitmek için yürüttükleri çalışmaların başarılı olması üzerine eğitimin kapsamı değiştirilmiş ve okul, Fatih’te inşa edilen binasında 1873 yılında faaliyete geçmiştir

Eğitim içeriği kuruluşundan beri çağın gereklerine göre değişen ve kimi zaman telgraf mühendisi, kimi zaman öğretmen yetiştiren bir okul işlevi gören bu kurumdan 1873-1884 yılları arasında mezun olanlar yüksekokul mezunu sayılmıştır Günümüzde okul, eğitimi Maslak’taki binasında sürdürür; lise bölümü "Özel Darüşşafaka Lisesi" adını taşır ve Anadolu Lisesi statüsündedir Öğrencilere sunduğu eğitim ve sosyal imkanlar açısından ülkenin en iyi eğitim kurumlarından birisi kabul edilir

wikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com