![]() |
Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)1389 senesinde Altın Orda Devleti ![]() Altın Orda, Altın Ordu Devleti , Bir Türk-Moğol hanlığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Cuci'nin toprakları sonradan Batur Han ile ağabeyi Orda Han arasında paylaşıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)"Altın orda" yı okunca daldım konuya, bakayım nerede imiş bu altın diye ama Devlet olarak hayallerimi tarumar etti ![]() Zaten altını da sevmem ![]() Alıntı: Orda'nın yönetimindeki doğu bölgesine Ak Orda, Batur'un yönetimindeki batı bölgesine de Gök Orda adı verildi ![]() ![]() Gök Orda adı neden değiştirilmiş ki? "Altın Orda" adından daha güzelmiş diye düşünürken bu devleti bizler tarih derslerinde gördük mü? Görmedik galiba, hiç hatırlamıyorum ![]() ![]() Görmediysem de, gördüysem de şimdi gördüm ya ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)Başakça, Batu; Cengiz Han'ın oğlu Cuci'nin oğluymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konunun tamamını wikipedi den okuyabilirsin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|