Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boran, hayatını, kaybetti, orhan

Orhan Boran Hayatını Kaybetti.

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orhan Boran Hayatını Kaybetti.

Türkiye'de ilk stand-up geleneğini başlatan ünlü mizah ustası ve ünlü televizyoncu Orhan Boran hayatını kaybetti

Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 83 yaşındaki usta sunucu Orhan Boran İstanbul'da yaşamını kaybetti

Vücudunun kan üretmekte zorlandığı Boran'a 15 günde bir 2 ünite A Rh negatif kan gerekiyordu ve yaşadığı sürece bu işlemin devam edeceği açıklanmıştı
Yaklaşık 25 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele eden usta sunucu Orhan Boran katıldığı bir programda hastalığı hakkında şunları söylemişti:

"Benim iki hafta aralıkla taze kan almam gerekiyor Dört gözle vampirler gibi kan alacağım günü bekliyorum Kan bulunamadığım zaman iştahım kesiliyor, halsiz kalıyorum ve uyku düzenim bozuluyor Kan grubum A Rh negatif Oğlum Burak Boran beyin cerrahıdır Başta hastalığım anlaşılamadı Miyolofibrosil dediler Yani kemik içindeki ilikler işe yaramaz hale gelmiş Bir çok tetkik yapıldı Ve sonunda anlaşıldı ki belirli periyotlarla taze kan almam gerekiyor Bu hastalıkla 25 yıldır mücadele ediyorum Hakkımda haberler çıktıktan sonra o kadar çok arandım ki anlatamam Birden bire gönüllü patlaması yaşadık Gönül'ü de beni de serseme çevirdi bu ilgi Ben unutuldum gittim zannediyordum Ağlayarak benim kanımı da alın diye yalvaran insanlarla karşılaştım Ağrı'dan arıyorlar, Diyarbakır'dan arıyorlar Biz kendi imkanımızla geliriz diyorlar Şimdi 15 günde bir gidip kan alıyorum Taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz Ancak son haber olarak Ankara Kızılay Genel Müdürlüğü'nün devreye girdiğini öğrendim Benim için her ay 4 ünite kan ayıracaklarını söylediler Çok mutlu oldum"

Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com