![]() |
Cemiyeti&Quot; Adıyla Kurulan Türk Kızılayı, 144. Yaşını Kutluyor. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cemiyeti&Quot; Adıyla Kurulan Türk Kızılayı, 144. Yaşını Kutluyor.Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı, 144 ![]() ![]() Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran 1868'de bir grup idealist doktor tarafından "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı'nın 144 ![]() ![]() ![]() "Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cemiyeti&Quot; Adıyla Kurulan Türk Kızılayı, 144. Yaşını Kutluyor. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cemiyeti&Quot; Adıyla Kurulan Türk Kızılayı, 144. Yaşını Kutluyor.1999 Marmara depremi Türkiye’de olmuş en büyük ekonomik kayba yol açan depremdir ![]() ![]() Bu kadar yıkıcı bir depremin yaralarını sarmaya çalışan DSP-MHP-ANAP hükümeti çok büyük sıkıntılar yaşamış, Deprem sonrası Tüm Dünya’yı etkileyen 2000 krizi ülkemize zor günler yaşatmıştır ![]() ![]() Ülkemizde 13 yıldır ![]() ![]() ![]() Peki ya eğitim okullar onlarda da para yok, çünkü okula giden öğrencilerden çeşitli isimlerde para isteyip, yardım adı altında hala alınmaya devam ediliyor ![]() Türkiye’de AKP tarafından savrulan,bitirilen sadece satılan fabrika,banka,baraj,liman,akarsu, kurum,kuruluş, ve alınan 500 milyar dolarlık borçlar değil deprem ve eğitim için alınıp ayrı bir hesapta biriktirilmesi gereken vergilerdir ![]() Yoksa, hiçbir şey üretmeden bu kadar lüks savurganlık nereden geliyor sanıyordunuz, Üstelikte bu savurganlığa AKP’nin İslami rejimlerle yönetilen ülkelere (Malezya,Endenozya,Somali,Filistin,Libya) gemiler dolusu yardım gönderdiğini düşünürsek, Türk halkına yardım kalmadı galiba, Kızılay daha geçen yıllarda (görevi olmamasına ve laikliğe aykırı olarak) 2 milyar 300 milyon dolara Pakistan'da Cami ve medrese yaptırdı ![]() Somali'deki şeriat taraftarı Eşşebab örgütünün yönetimindeki bölgeye yardım yapıldı,çünkü açlık onların idaresindeki bölgede, (söylemesi ayıp parayı silaha veriyorlar da) zaten onlarda (Eşşebab) yardımdan bir süre sonra bomba patlatıp, Türkiye’ye gelmek için sıraya girmiş, 100 kişiye yakın Somali’liyi öldürdü ![]() Somaliye yardım götüren iki Türk yardım çalışanı hükümeti devirmek istediği belirtilen İslami El Şebab örgütü ile görüştükleri gerekçesiyle tutuklandı ![]() Türkiye’nin Somali büyükelçisinin devreye girmesi ile kısa bir süre içerisinde serbest bırakıldıkları bildirildi ![]() Bizim depremzedeler mi? Çadır mı? Boş veren çadırı, battaniyeyi,yaşamsal gereksinimleri, Ahiret için Cami, medrese lazım mı? haber verin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|