Beş Dakika Daha Kal.... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beş Dakika Daha Kal....![]() Senin nakaratın şarkılarda yazılı, hepsini dinledim ![]() ![]() ![]() hikayeni, sevişini, uğrunda dönen dünyanı ![]() ![]() ![]() hepsini okudum ![]() ![]() Ve daha çok sevdim, seni ![]() ![]() Ve nice mektuplar yazdım Hep ''canım sevgilim'' diye başlayan,''şizofrenim'' diye biten ![]() ![]() Gemici satırlarımda oldu ![]() ![]() Avuçlarımla ellerini ıslattığım![]() ![]() Mavi pusudayatan zamansız yağmurlarımız gibi ![]() ![]() Unuttun mu ![]() ![]() ![]() -Bu gemiyi nerede unuttular ![]() ![]() ![]() -![]() Beş dakika daha ''kal'' ![]() ![]() ![]() biraz seveyim sonra ben giderim yemin ederim ![]() ![]() Elimden kaçıran varmış gibi mi sevmeli ![]() ![]() ''Bir an önce tutun çapanıma, tut,tutun sevginle! Yoksa kaçırırlar gönül gemini ![]() ![]() ''- Bu gemiyi nereye kaçırdılar ![]() ![]() ![]() -![]() ''İyi geliyordun acıyan yaralarıma ![]() ![]() ''Bir de baktım ki acıyan yaram `sen´ oldun ![]() ![]() Hiç kabuk bağlamayan![]() ![]() Hep kanbağlayan ![]() ![]() İzinsizce, izini hücrelerime işleyen![]() ![]() ![]() Ve hiçbir yolunun dönüşü olmadı ! Yolunda ardımı kıra kıra ilerledim ![]() İlk aşkımı devirecek kadar sevdim Sen de biliyordun, öyle seviyorumki ![]() ![]() Dönüşü olmayan tüm yollarıma inat !Sabahtan çıkan her yol, geceye yol alıyordu ![]() ![]() ![]() Kahrolası gece ![]() ![]() Şah kesiliyordu karşımda, ukala! Yarama tuz basıyordu,vicdansız! Gece, gece ve yıldızları ![]() ![]() Kaymaya niyetsiz âmâlı![]() ![]() Sanki sırtlarındanasılı ![]() Bir ben miyim, kayan![]() Bir ben miyim, kendi kendini yakan![]() Bir benmiyim, aleviyle aydınlatamayan ![]() Ve sevmeyi öğrenemeyen![]() ![]() ![]() ![]() - Bu gemi yâra gider ![]() ![]() ![]() -![]() Gece seni yanıma usul usul koyuyordu, yâr ![]() Her doyamadığım geceye birkarabasan ![]() ![]() ![]() Öyle ağırsın ki aklımda, assalar boynumdan bir o kadar rahatlarım inan ![]() ![]() Bazen beyaz bir güvercindesin, bazen denizde, bazen de aynı baktığımız gökyüzünde ![]() ![]() Bense, sen neredeysen oradayım; beyaz güvercinde, denizde,mavide ve aldığın her nefeste ![]() ![]() ![]() Belki de bundandır, kalkıp gitmeye üşengeçliğim ![]() ![]() - Bu gemi yüreğime gider usta ![]() ![]() -![]() Kaç yıllık can varsa üzerimde, sadece sana yaşatıyorum yâr ![]() ![]() ![]() Yâr, saatin kaç olmuş, alaylı ![]() ![]() Silahım olsa, çeksem, vursam![]() ![]() Akrep bugünleriısırsa, yelkovan dünlere tutunsa ![]() ![]() Ve dünde tekrar tekrar yaşasak![]() ![]() - Bu zamanda, bu gemi nereye gider ![]() ![]() ![]() -![]() O sabah kalktığımda gözbebeklerim olduğu yerde kayıp düştü ![]() ![]() Bir gözümden ben ![]() ![]() Bir gözümden sen![]() ![]() ![]() Birileri gitmişti ![]() anladım![]() ![]() Anladım ki orucumsun ![]() ![]() Senin iftarın yok mu ![]() ![]() Sana kavuşmanın bir yolu yok mu ![]() ![]() ![]() Seni özlüyorum deli yâr ![]() ![]() ![]() |
|
|
|