![]() |
Bir Demet Zekice Şiir (Yazarın Adını Unuttum):)) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Demet Zekice Şiir (Yazarın Adını Unuttum):))KIRAATHANE El oğlu gitmiş aya Biz kalmışız yaya Bırakın artık bunları Bırakın! Bakın biz diyor muyuz? El oğlu gitti Mars'a ![]() ![]() Aaaa! ![]() ![]() Hadi oğlum kemik ![]() ![]() YIKTIM PERDEYİ Güz ayları; Hüzün ayları ![]() ![]() ![]() ![]() Bağ bozumu; Üzüm ayları ![]() ![]() ![]() Ama bu böyle diye; Üzüm üzüm üzülme Bak; Birde kış geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dur ağlama! Öyle demek istememiştim! ![]() ![]() HARBİDEN Benim için söz sözdür ![]() Benimle konuşurken, Kulağınızlamı dinliyorsunuz Yoksa gözünüzle mi? Bana söyleyin Bende ona göre davranayım ![]() ![]() Ya konuşayım ağzımla Ya da söyleyin be birader Gözünüzemi gireyim ![]() ![]() ORTAKÖY Deniz başka güzel, Kızlar bir başka ![]() ![]() ![]() N'apalım birader Öyle erkekler revaçta! ![]() ![]() KİRACI Kasımpaşada Yahya Kahya Yegane Aksarayda Başbaki sokak Fındıkzade'de Tevfik Fikret'te oturduk ![]() ![]() Sonra Çukurbostan, Yine Küçüklanga Sonunda Kurtuluş İstanbuldan da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ARAYAN BULUR Artık gerçeği Herkesin saçma sapan dediklerinde Arıyorum Çünkü onlar Bulamadılar ![]() ![]() GURBET Gelen giden olmadı Bugünde çıkmadı hatırımı soran Nereden düştük buraya biz? Kimdi burayı hayra yoran? BOYALI LAFLAR Yürürken hoş Bakarken boşsun Konuşurken bakıyorumda Kelimelerin bıngıl bıngıl MERAK Biz erkekler Güzel bir hatun gördüğümüz zaman Elbisenin ardını merak ederiz ![]() Açık havada her gökyüzüne baktığımızda Stratosferden ötesini görememek Bizi o kadar meraklandırsaydı eğer Şimdi uzayın anasını bellemiştik KULUÇKA Yapmayın beyler Etmeyin hanımlar Nasıl altından kalkabilirsiniz Üstüne oturduğunuz sorunların Üstünden kalkarsanız görürsünüz ancak Sorunlar mı sizin üstenizden geliyor Siz mi sorunların ![]() UMUMİ HELA Ben içine edeyim ![]() ![]() Böyle herkesin dışına ettiği yerin ![]() ![]() YUMURTAMI TAVUKTAN O şöyle diyorsun Bu böyle İnsanları genellemek mümkün mü öyle? Mümkün mü o büyük yumurta demek Bu küçük Oradaki sağlam Öbürü çürük ![]() Sonra onları sepetlere koymak Ayrı ayrı Ve artık onları yumurta olarak değilde İçinde bulundukları sepet olarak görmek Mümkün mü? Eğer mümkünse Senin tavuk olmanda mümkün Çünkü sen yumurtluyorsun bunları ![]() ![]() ![]() DEĞİŞİM Beni ne çok sevdiğini Sen söylemiştin ![]() ![]() ![]() Zaman yerinde durdu da ![]() ![]() ![]() Ben mi değiştim? KARANLIK Dışarıda hava kararmakta Evdeki bütün eşyaların renkleri Artık birbirine benziyor Etrafı seyretmeyi bırakıp Böyle dalgınca ![]() ![]() ![]() Artık ışıkları yakayım ![]() ![]() HAYAL MEYAL Hayalinim hayalinde Hayallerin hayaliyim Haydi bir gerçek olsam Olmaz ya bir olsa öyle Hayalindeki kadar gerçek eder miyim? |
![]() |
![]() |
|