|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adama, aşka, dairdir, genç, hâkim, heraklite, yıldızlara |
![]() |
Bir Genç Adama... Hakîm Heraklit'e... Yıldızlara Ve Aşka Dairdir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Genç Adama... Hakîm Heraklit'e... Yıldızlara Ve Aşka Dairdir...BİR GENÇ ADAMA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I Şehir uzakta ![]() Genç adam ayakta ![]() Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden ![]() Genç adam piposunu çıkarıyor cebinden aranıyor kibriti ![]() Bakıyor akar suya düşünüyor Heraklit'i, düşünüyor büyük hakîm Heraklit'i genç adam ![]() ![]() ![]() Kim bilir belki böyle bir akşam, böyle bir akşam, Heraklit alnını yeşil gözlü zeytinliklerde akan suya eğdi ve dedi: «? Her şey değişip akmada, bu hâl beni hayran bırakmada ![]() ![]() Heraklit, Heraklit; ne akıştır bu! ![]() ne akıştır ki bu, dalgalarında dağlıdır alnı en mukaddes putun kızgın demir damgasıyla sukutun ![]() Gebedir her sukut bir yükselişe ![]() Ne mümkün karşı koymak bu köpürmüş gelişe ![]() ![]() Heraklit, Heraklit! ![]() akar suya kabil mi vurmak kilit? Şehir uzakta ![]() Genç adam ayakta ![]() Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden ![]() Genç adam kibritini çıkarıyor cebinden yakıyor piposunu ![]() II Dikine mustatil bir apartımanın en üst katında dört köşe bir oda ![]() Perdesiz pencereler ![]() Pencerelerin dışında yıldızlı geceler ![]() Genç adam alnını dayamış cama ![]() Ben, romanın muharriri diyorum ki genç adama: ? Delikanlım! ![]() İyi bak yıldızlara, onları belki bir daha göremezsin ![]() Belki bir daha yıldızların ışığında kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin ![]() ![]() Delikanlım! ![]() Senin kafanın içi yıldızlı karanlıklar kadar güzel, korkunç, kudretli ve iyidir ![]() Yıldızlar ve senin kafan kâinatın en mükemmel şeyidir ![]() Delikanlım! ![]() Sen ki, ya bir köşe başında kan sızarak kaşından gebereceksin, ya da bir darağacında can vereceksin ![]() İyi bak yıldızlara onları göremezsin belki bir daha ![]() ![]() ![]() Delikanlım! ![]() Belki beni anladın, belki anlamadın ![]() Kesiyorum sözümü ![]() İşte kapı açıldı geldi beklenen kadın ![]() ![]() «? BEKLETTİM Mİ?» «? ÇOK ![]() ![]() ![]() Ama zarar yok ![]() ![]() Kadın yakaladı genç adamı elinden ![]() Genç adam yakaladı kadını belinden ![]() Bir yumrukta kırdı camı ![]() Oturdular pencerenin içine ![]() Sarktı ayakları gecenin içine ![]() ![]() ![]() Işıklı bir deniz dibi gibi başlarında, sağda, solda gece yanıyor ![]() Ayakları karanlık boşluklara sallanıyor ![]() ![]() Sallanıyor ayakları sallanıyor ayakları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmek mükemmel iş delikanlım ![]() Sev bakalım ![]() ![]() ![]() Mademki kafanda ışıklı bir gece var, benden izin sana, seeeeev sevebildiğin kadar ![]() ![]() ![]() NAZIM HİKMET |
![]() |
![]() |
|