![]() |
Penceredeyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PenceredeyimBilmez miyim hiç? Dar zamanların var senin! Okunmamış mektupların, mesajların ![]() ![]() ![]() Veremediğin selamın sabahın var Kendine sakladığın ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Bana getiremediğin yazların var: Kırmızı haziranında dal dal kiraz! ![]() ![]() Temmuzunda namluya yatan ekin! ![]() ![]() ![]() Altından kaçırdığın bıldırcınlarla Bana geldi ellerin! ![]() ![]() ![]() ![]() Hani Nerede gecemi delen gözlerin! ![]() ![]() ![]() Kendimden bilirim, Gidilmemiş hasretlerin var senin! Taşlı, uzak yolların ![]() ![]() ![]() Ot dolu yemyeşil bahçelerin var Isırganlarında çil çil olmuş tenin! ![]() ![]() Yaprak yaprak ebegümeçleri, Madımaklar, galdirikler ![]() ![]() ![]() Dağlara küsüp gelen kokulu çileklerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarlalarını basan belemirlerin var (mosmor gökkuşakları olup gönlüme serilir ![]() ![]() ![]() Diyemedim! ![]() ![]() ![]() Boy boy sakız otların var Sevgine katıp çiğnediğim ![]() ![]() ![]() Biliyorum, Göçmen kuşlara katılmamış kanadın var bir de ![]() ![]() ![]() Hadi! Açtım göç yollarını Doldu mu heybelerin?! ![]() ![]() Unutma sana yolladığım mendili (adını işlemiştim) Kırmızı yaşmağı (nişanesiydi bekaretimin ![]() ![]() İlk dizesini, sana yazdığım son şiirin (seni seviyorum demiştim ![]() ![]() ![]() Yüzünde ağarttığım geceyi (sabahında pembe gül dermiştin ![]() ![]() ![]() Kahvaltıda yediğim iki zeytin tanesini (gözlerine benzettiğim) Rengi değişmeyen zakkum çiçeğini (aşktı yani; kendimi zehirlemiştim ![]() ![]() ![]() Unuttuklarımı da unutma sakın! (hepsini sana vermiştim ![]() ![]() ![]() İkilemlere düşme sakın! Çık gel beklerken seni, Beklemediğim zamanında saatlerin ![]() ![]() ![]() Penceredeyim! ![]() ![]() ![]() Tayyibe Atay |
![]() |
![]() |
|