![]() |
Adım Aşk'tı Soyadım Sen... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adım Aşk'tı Soyadım Sen...![]() Günahı boyuna aşk’larda yenik düştü ıslak gülüşüm ![]() Tövbesi çoktan zulalanmış bir acıya soğuk bir hançer değdi ![]() Kan sızdı gözlerimin beyazına ![]() Ve bir sonbahar ölümü yüreğime mübah kılındı ![]() İçimdeki kız çocuğu kürtaja zorlandı ama ben pes etmedim Çünkü benim adım aşk’tı ![]() Soyadım sen… Ölüm bana gelen yolları yakınlaştırırken, Ben bir masal bir peydahladım düşlerimin en beyaz kenarından ![]() ![]() Sırf bu yüzden kirletildi yüzüm ![]() ![]() Katli vacib oldu cesedimin ![]() ![]() Cümlelerim bir sabah ezanı sonrası defnedildi ![]() ![]() Harf harf düştüm sayfalardan ![]() ![]() Ama yine bitmedim ![]() ![]() Bitirmedim sevgimi ![]() ![]() Çünkü benim adım sevdaydı ![]() ![]() Soyadı sen… Zulm ile usanmadı ki hasret ile yontulsun gönlümün yaraları ![]() ![]() Aşkın en kör halinde yakalandı çocukluğum ![]() ![]() Kaç kez vakitsiz sobeledik siyah’a ![]() ![]() Kaç kez gebe kaldık sonbahara ![]() ![]() Ama hiç kaçmadık yüzümüzün günaha çalan yanından ![]() ![]() Ve hiç pişman olmadık bedenimize biçilen cezadan ![]() ![]() Eğilmedik ![]() ![]() Ve eğmedik başımızı ![]() ![]() Eğirmedik boynumuzu ![]() ![]() Çünkü biz tek yürektik ![]() ![]() Zordu ever ama ellerimiz ellerimize değmese de ![]() ![]() Aşk’a yeltendi yüreklerimiz ![]() ![]() Aynı gökyüzüne bakmasa da gözlerimiz Aynı bulutların eteklerine bağladık rengarenk balonlarımızı ![]() ![]() Musalla soğuğunu gözlerimize Ölmeyi yüreğimize dikip uzattık çocukluğumuzu falakaya ![]() ![]() Düştük, yaralandık ![]() ![]() Ama bitmedik ![]() ![]() Erimedik ![]() ![]() Vazgeçmedik ![]() ![]() Dimdik ![]() ![]() ![]() ![]() Biz bir’dik ![]() ![]() İki nefesli tek yürektik ![]() ![]() gözlerin aşk’tı, Yüreğin özlem ![]() ![]() İşte bu yüzdendir nehirlerin tersine akışı ![]() ![]() Hatırla ey çocukluğum, Senin hiç rengarenk balonların oldu mu gökyüzüne saldığın ? İtiraf et ilkokul çağım, Ceplerin hiç mavi bilyelerle dolup yüreği taştı mı ? Sus tüketme nefesini ![]() ![]() İşte bu yüzdendir yüzündeki tek fiskenin örtülü kalışı ![]() ![]() Adın aşk’tı senin ![]() ![]() Soyadı acı… Evet zordu seni ölümden caydırmak ![]() ![]() Ve siyahtan ayırmak ![]() ![]() Kaç tabut taşıdı bu omuzlar ? Kaç defne şahit oldu bu gözler ? Ve kaç kez suçüstü yakalandı suçsuzluğum ![]() ![]() Ve mutsuzluğum kaç kez rehin alındı… ![]() Şimdi sesimi kısıp senin ölüme koşusunu izlemememi istiyorsun ![]() ![]() İzin vermeyeceğim ![]() ![]() Diri diri yüreğini, Eze eze gözlerini gitmene yol vermeyeceğim ![]() ![]() Ya ez geç beni ![]() ![]() Ya da bir Elif miktarı yaşa ![]() ![]() Şimdi kapat yaralarının gözeneklerini kadınım ![]() ![]() Yetmedi mi daha acılarını tuzda basıp basıp kanatmaların ? Bitmedi mi kendine kiralık katil aramaların ? Sevdayı çıkarıp kendi cellatlığına soyunmaların ![]() ![]() Hadi yedi harfe sığdırdığım Cennetim ![]() ![]() Lehçesini kaybetmiş bir millet gibi diz çökme acıya ![]() ![]() Kırıp belini, iki bölme umudunu ![]() ![]() Kısıp sesini kurda kuşa azık ettirme bir lokma mutluluğunu ![]() ![]() Karanlığına inat gözlerinin ışığında yürüme devam et ![]() ![]() Bir Elif miktarı gülümse sen ![]() ![]() Acı bize ilişse de, Er geç bu iki yürek, yıldızlar gözlerimize aşkı hediye edecek ![]() ![]() Elbet bir gün ![]() ![]() Bir gün bu iki yürek mutluluğa erişecek ![]() ![]() İsmail SARIGENE |
![]() |
![]() |
|