Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşağılayıcı, napolyon, yenilgisi

Napolyon Un En Aşağılayıcı Yenilgisi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Napolyon Un En Aşağılayıcı Yenilgisi

Waterloo hiç kuşkusuz en ezici yenilgisi olmakla beraber, en utanç veren yenilgisi değildi En utanç verici yenilgisini tavşanlara karşı almıştır

1807 de Fransa, Rusya ve Prusya arasında bir dönüm noktası niteliğindeki Tilsit Barışı'nı imzalayan Napolyon'un keyfi yerindeydi Bunu kutlamak için bir tavşan avı düzenlenmesini önerdi Bu av, Napolyon'un çok güvendiği kurmay başkanı Alexandre Berthier tarafından organize edildi Napolyon'u etkilemeye can atan Berthier, İmparatorluk Sarayı'nın konukları meşgul edecek kadar av hayvanına sahip olduğunu göstermek için binlerce tavşan aldı

Parti vakti geldi av başladı ve av hayvanlarının bekçileri hayvanları saldı Ama av feleketle sonuçlandı Berthier yabani değilde evcil tavşan almıştı Bu tavşanlarda öldürüleceklerinden ziyade besleneceklerini düşündüler

Tavşanlar canlarını kurtarmak için kaçmak yerine büyük şapkalı ufak tefek bir adama yöneldiler, aç tavşanlar büyük bir hızla Napolyon'a hücüm ettiler Av partisindekiler onları durdurmak için hiç bir şey yapamıyorlardı Napolyon'un açlıktan kırılan hayvanları çıplak elleri ile savuşturmaya çalışarak kaçmaktan başka bir seçeneği yoktu Ama tavşanların şiddeti dinmedi ve imparatoru at arabasına kadar püskürttüler Bu sırada Napolyon'un adamları tavşanları sadece kırbaçlamaya çalışıyorlardı İmparator tamamen hırpalanmış bir vaziyette utanç içinde arabasında oturuyordu

CAHİLLİKLER KİTABI
NTV YAYINLARI

Bu Napolyun'un başına gelenler de pişmiş tavuğun başına gelmemiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com