![]() |
Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler![]() Atatürk'ten Yöneticilere Öğütler Genç Yöneticiler! "Atatürk''ten Yöneticilere Öğütler" yazısını aşağıda sizlere sunuyorum ![]() ![]() ![]() Başarılarınızı büyütmeyin, başarısızlıklarınızdan ders alın ![]() Şeffaf olun, insanlar ancak o zaman size güvenir ![]() Çalışanları geliştirin ve destekleyin, zekice risk almalarını teşvik edin ![]() Çalışanlara düşüncelerini ve tavsiyelerini sorun ![]() Herşeyi kendinize mal etmeyin ![]() ![]() Kendinizi de eleştirecek kadar olgun olun ![]() Kendinizi kandırabilirsiniz, başkalarını ancak bir süre yanıltabilirsiniz ![]() Çalıştığınız alandaki kişilerin bilgilerinden faydalanın ![]() Bazı zeki ve becerikli yöneticiler, fiziksel dayanma güçleri olmadıklarından başarısızlığa uğrarlar ![]() Stress altında da, normal şartlardaki performanslarını gösteremeyen yöneticiler, başarısızlığa mahkumdur ![]() Yanlış adım attığınızı farkettiğinizde, geri çekilmekten kaçınmayın ![]() Hatanızda ısrar etmeyin ![]() ![]() Bilgi toplamak için teknolojiden yararlanın, masraftan kaçınmayın ![]() Davranışlarınızda esnek olun, peşin hükümlerle hareket etmeyin ![]() Espri anlayışınızla karşınızdakilere mesajlarınızı kırıcı olmadan verin ![]() Hedeflerinize adım adım yaklaşın ![]() ![]() Çalışanları size davranışlarına gore değil, yaptıkları işlerdeki başarılarına göre değerlendirin ![]() Yöneticinin malzemesi insandır ![]() ![]() Bilgilendirdiğiniz kişilerin bilgileri doğru aldıklarından emin olun ![]() Rauf Denktaş Kaynak:www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|