cheesecake'in malzemeleri:
2 paket burçak bisküvi
125 gr yumuşak margarin
1 tutam tarçın
3 kutu krema peyniri (her biri 200 gr, soft cheese diye geçiyor

türkiye'de en çok pınar beyaz biliniyor)
3 kutu labne peyniri
3 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket meyveli sos
Yapılışı:
yumurta ve şekeri çırpın

içine krema peynirlerini, labne peynirlerini ve vanilyayı ekleyip mikserin en yüksek hızında birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin

bisküvileri mutfak robotunda ufalayıp tarçınla karıştırın ve margarinle yoğurun

yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp bisküvileri dibine döşeyin

elinizle iyice bastırıp düzleyin

peynirli karışımı üzerine döküp önceden ısıtılmış 180-200C fırına yerleştirin

fırının altına bir tepsi yerleştirmenizde yarar var çünkü pişme esnasında yağı damlayabiliyor

40-45 dakika pişirin

pişince buzdolabına yerleştirin

1 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz meyveli sosu üzerine sürün ve tekrar buzdolabına koyun

(alttaki kalıbı çıkarmayın, bu kalıbın üzerinde servis yaparsanız daha iyi oluyor) en az iki saat (en iyisi bir gece) buzdolabında bekletin