![]() |
Dünyanın İlk Aşk Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın İlk Aşk Mektubu![]() Dünyanın ilk aşk mektubu, Türkiye'de yazıldı ![]() ![]() ![]() Philadelphia Üniversitesi profesörlerinden Hilprecht, 1889-1900 yılları arasında Mezopotamya'nın Niffer Vadisi'nde bir kazı yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milattan önce 2300 2500 yılları arasında Mezopotamya'da yaşayan ve şahane bir güzelliğe sahip olan Enlil adında Sümerli bir rahibe, Kral Su-Sin'e aşıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damat, kalbimin sevgilisi Güzelliğin büyüktür, bal gibi tatlı Aslan, kalbimin kıymetlisi Güzelliğin büyüktür, bal gibi tatlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damat, seni okşayayım Benim değerli okşayışılarım baldan tatlıdır Yatak odasında bal doludur Güzelliğinle zevklenelim Aslan seni okşayayım Benim değerli okşayışılarım baldan tatlıdır Damat benden zevk aldın, Anneme söyle, sana güzel şeyler verecektir ![]() Babam sana hediyeler verecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen, beni sevdiğin için, Lütfet bana okşayışlarını, Beyim tanrım, beyim koruyucum, Tanrı ENLİL'in kalbini memnun eden ŞUSİN'im Lütfet bana okşayışlarını Güzel bir rahibenin 4500 sene önce bir krala çivi yazısıyla yazdığı dünyanın ilk aşk mektubu, İstanbul Arkeoloji Müzesinde bulunmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|