![]() |
Barbaros Hayrettin Paşa'nın Sancağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbaros Hayrettin Paşa'nın Sancağı![]() Barbaros Hayreddin Paşa’nın, Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nde bulunan sancağının en üstünde “Allah’tan bir yardım ve yakın bir fetih vardır ![]() ![]() ![]() Ortasında bulunan kılıç ise Zülfikar’dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayreddin Paşa’nın sancağında, Zülfikar’ın yanındaki “beyaz el” ise “Pençe-i Âl-i Aba”yı yani Hazreti Muhammed (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sancağın dört köşesinde, 4 Büyük Halifenin ; Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sancağın alt ortasındaki iç içe iki üçgenden oluşan yıldız şeklindeki Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Üstteki anlatım alıntıdır ![]() Sadece şuna dikkat çekmek istemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barbaros Hayrettin Paşa'nın Sancağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbaros Hayrettin Paşa'nın SancağıBilgilendirme için teşekkürler Karagöz ![]() Birde şu şekli var: Erken dönem orta çağda iki üçgenden oluşan yıldız şekli müslüman, hristiyan ve yahudiler tarafından cinlere-şeytanlara ve yangına karşı kullanılan bir nevi tılsımmış ![]() 14 ![]() ![]() 16 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|