08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkiye'de Yylyn Fykrasy:))
Ba?bakan Erdo?an, dy? destek aramak için Yngiltereyi ziyarete gitmi? Ziyareti syrasynda Kraliçe tarafyndan çay içmeye Davet edilen Erdo?an,Kraliçeye kendi liderlik felsefesinin ne oldu?unu sormu? Kraliçe 'çevremi akylly insanlarla doldurmak' cevabyny vermi? Erdo?an bunun üzerine kraliçeye çevresindeki insanlaryn akylly olup olmadyklaryny nasyl ayyrt etti?ini sormu?
Kraliçe, 'onlara do?ru sorulary sorarak ayyrt ediyorum' diye yanytlamy? ve 'izin verin göstereyim' demi? Kraliçe hemen Tony Blair'i aramy? ve: 'Sayyn Ba?bakan , lütfen bu soruya cevap verin: Annenizin bir çocu?u var, babanyzyn bir çocu?u var ve buçocuk sizin ne kyz ne de erkek karde?iniz Kimdir bu? ' diye sormu? Tony Blair: 'Bu benim majesteleri' diye yanytlamy? Kraliçe: 'Do?ru Te?ekkürler,iyi çaly?malar Blair' demi? ve Erdo?an'a dönerek:'Gördünüz mü Sayyn Erdo?an?' 'Evet majesteleri, çok te?ekkür ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanaca?ym' diyerek oradan ayrylmy?
Yurda dönü?ünde hemen Unakytan'y yanyna ça?yran Erdo?an, 'Kemal abi sana soraca?ym bir soruyu cevaplamany istiyorum'demi? Unakytan : 'Tabii efendim, nedir?' Erdo?an:Annenin bir çocu?u var, babanyn bir çocu?u var, ve bu çocuk senin ne kyz ne de erkek karde?in Kimdir bu?' Unakytan sa?a bakmy? sola bakmy? dü?ünmü? ta?ynmy? ve en sonunda: Efendim bunu biraz dü?ünüp sonra size cevap versem?' demi? Erdo?an kabul etmi? ve Unakytan oradan ayrylmy?, vakit kaybetmeden Bakanlar Kurulunu toplantyya ça?yrmy?,saatlerce bu soru üzerinde dü?ünmü?ler,ama kimse b ir cevap bulamamy?lar
En sonunda Kemal Unakytan Kemal Dervi?'i aramy? ve durumu açykladyktan sonra: 'Annenizin bir çocu?u var,babanyzyn bir çocu?u var, ve bu çocuk sizin ne kyz ne de erkek karde?iniz Kimdirbu?' Dervi?: 'Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim!' diye yanytlamy? Cevaby alan Unakytan hemen Tayyip'i arayarak: 'Cevaby buldum efendim, kim oldu?unu biliyorum, Sayyn Kemal Dervi?'demi?
Tayyip büyük bir hayal kyrykly?yyla cevap vermi?: 'Yanly? cevap Kemal Abi, Do?ru cevap Tony Blair idi '
|
|
|