Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ottoman, windows

Windows Xp Ottoman

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Windows Xp Ottoman

Her?ey Bill Gates'in rüyasynda bir çynar a?acy görmesiyle ba?lamy?ty

Ol maada sistem-ül amel mucidi Amerikanyaly Bill Gates ol Sultan-y Devletlülerinin huzuruna ça?rulub kendisine hediyeler ihsan edildi ve dahi müslümanly?y seçüb Bilal adyny aldy ?irketini Haliç kyyysynda Sadabada yakyn bir yere ta?yyup tüm i?siz müslüman mühendislerini çaly?turub en son sistem-ül amelini üretti

Windows XP Ottoman Edition

* Sefere çykma sihirbazy, ku?atma çözümleri istemi gibi programcyklary bulunur burada kullanmasy en zevkli komut balkanlary biçemledir

* Program kurulumlarynda kar?ynyza çykan ileti?im pencerelerinde "iki next, 1 previous" sistemi ilke edinilmi?tir

* Yki sektör ileri, bir sektör geri çaly?an scandisk ve disk defragmanter yüzünden bu tür bakym i?leri saatler sürer

* Yakla?yk yylda bir kez "Tanzimat Pack" yayynlanyr üretici firma tarafyndan, i?letim sisteminin açyklary yamanyr

* Di?er tüm i?letim sistemlerinden (linux, beos gibi) kendisi için yararly olabilecek programlary dev?irme yoluyla kendi bünyesine katmasyyla daha da güçlenece?i açyk olan i?letim sistemi

* Firewall olarak Tiryaki Hasan Pa?a 20 Kanije Edition kullanylyr

* Beraberinde gelen Yeniçeri Virüssken programynda akinci opsiyonu ile viruslerin tespit edildikten sonra hilal opsiyonu ile yokedilebilecegi ya da vergiye bagla opsiyonu ile karantina altina alinabilecegi isletim sistemi

* Bilgisayar yönetici hesaby ile guest hesaplary katlettirebilirsiniz

* Ba?lat yerine "yallah" yazan i?letim sistemidir bu Tyklady?ynyzda pisssssmi diye bir ses çykaryr

*** Olasy mesajlar ?öyle olabilirdi

* Windows yeni bir güncelleme ile temas halindeLakin güncelleme ?eytan i?i olabilirEhli keder windows'unuz ?u yollary izleyecektir
- Güncelleme nedir ne de?ildir bilinmemekte devletlüm, bilinir kylmak için microsoft corp'a tez elçi salyna
- Elçi dönmez ise sava? ilan edile,sistem kendi kendini çökerte
- Windows fetva-reader'dan mevzuat alyna

* Program yanyt vermiyor: Devletlüm, Viyana elçisi yine i?in bokunu çykarmy? Fitneleyip duruyor ne var ne yoksa Devlet-i Ali Osmaniyye'de Ne emredersiz?
Çeviri: "Bu microsoft ine?i, makinede ne var ne yok; ötüp duruyor ameriga'daki micro ve soft'un server'yna ne yapalym?"

Tiz giderile:
Çeviri: "Bre cahil! control+alt+del müessesesini bilmiyor musun, a a goduum? kelleni mi uçurayym, yoksa sen bu windows'dan ba?ka bir i?letim sistemi bulacak mysyn memleketi yönetmek için?"

Devletlüm, bu ipneler i?in bokunu çykarmy?lar Korsan gemilerimiz ne zaman Akdeniz'e açylsa haberleri oluyor
Çeviri: "Korsan windows kullanyyoruz; ama ne zaman ki inter-birle?mi? milletlere ba?lanyyoruz; alet anynda ötüyor Öyle task manager'la falan çözülmüyor olay Demek hakikaten var bir ipnelik bunlarda"

Padi?ah: "o halde, tiz Ybrahim Müteferrika buluna ve açyk kaynak koda geçile"

* Ybadullah muhit (çoklu ortam) ile idare-i izzet'e (güç yönetimi) tefti? rahlesinden (denetim masasy) vasyl olabilece?iniz nizam Size ?unlary da söyleyebilir:
- Bu düzenek beyhude amel icra etti; örtülecek Mutasarruf düzeneklerde emniyete alynmamy? vesikanyz var ise emniyete almady?ynyz tafsilatynyz syrra kadem basacak
- Müsvedde-i halef'in (arkaplan) manzarasyny mübadele etmek içün ?ekil musannifine (dosya) seyir edin

* Levazym tenekesi tahliye-i bertaraf edülsün mü? ?eklinde geri dönü?üm kutusu bo?altma uyarysy olurdu

* defterdar: registry
misal: "devletlum, defterdar'a göre, zahiri tapu kayytlary, ol sizinkilerle mukayese edilende bir takym menfi neticeler hasyl oldu imdi bu ülke 15 saniye içünde bo?altulub tekrar zapt eylenecek e?er zapt eylenemezse, yeniçeri a?asyna dany?yla"

* iç o?lany: spyware
misal: "zahiri bab-y ali'de olan biteni, iç o?lanlary, halayyklarla bir olup, frenklere jurnallemektedirler
tiz giderile? evet hayyr"

* uyary: bizans imparatoru online oldu
seçenekler: güvercin gönder, elçi gönder, ordu gönder

uyary: bir elçi alyndy
seçenekler: haberi al, kafasyny kesip geri gönder, cevap yaz geri gönder

*** Bazy önemli dosyalaryn isimleri de ?u ?ekilde olurdu

fatih32dll (shell32dll)
hezarfenexe (explorerexe)
yyldyrymexe (rundll32exe)
mevlana32dll (kernel32dll)
deliibrahimdll (msvcrtdll)
çelebimehmetexe (defragexe)
kanunicom (formatcom)
evliyacelebiexe (iexploreexe)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com