![]() |
Windows Xp Ottoman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Xp OttomanHer?ey Bill Gates'in rüyasynda bir çynar a?acy görmesiyle ba?lamy?ty ![]() ![]() ![]() Ol maada sistem-ül amel mucidi Amerikanyaly Bill Gates ol Sultan-y Devletlülerinin huzuruna ça?rulub kendisine hediyeler ihsan edildi ve dahi müslümanly?y seçüb Bilal adyny aldy ![]() ![]() Windows XP Ottoman Edition * Sefere çykma sihirbazy, ku?atma çözümleri istemi gibi programcyklary bulunur ![]() ![]() * Program kurulumlarynda kar?ynyza çykan ileti?im pencerelerinde "iki next, 1 previous" sistemi ilke edinilmi?tir ![]() * Yki sektör ileri, bir sektör geri çaly?an scandisk ve disk defragmanter yüzünden bu tür bakym i?leri saatler sürer ![]() * Yakla?yk yylda bir kez "Tanzimat Pack" yayynlanyr üretici firma tarafyndan, i?letim sisteminin açyklary yamanyr ![]() * Di?er tüm i?letim sistemlerinden (linux, beos gibi ![]() ![]() ![]() * Firewall olarak Tiryaki Hasan Pa?a 2 ![]() ![]() * Beraberinde gelen Yeniçeri Virüssken programynda akinci opsiyonu ile viruslerin tespit edildikten sonra hilal opsiyonu ile yokedilebilecegi ya da vergiye bagla opsiyonu ile karantina altina alinabilecegi isletim sistemi ![]() * Bilgisayar yönetici hesaby ile guest hesaplary katlettirebilirsiniz ![]() * Ba?lat yerine "yallah" yazan i?letim sistemidir bu ![]() ![]() *** Olasy mesajlar ?öyle olabilirdi ![]() * Windows yeni bir güncelleme ile temas halinde ![]() ![]() ![]() - Güncelleme nedir ne de?ildir bilinmemekte devletlüm, bilinir kylmak için microsoft corp'a tez elçi salyna ![]() - Elçi dönmez ise sava? ilan edile,sistem kendi kendini çökerte ![]() - Windows fetva-reader'dan mevzuat alyna ![]() * Program yanyt vermiyor: Devletlüm, Viyana elçisi yine i?in bokunu çykarmy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeviri: "Bu microsoft ine?i, makinede ne var ne yok; ötüp duruyor ameriga'daki micro ve soft'un server'yna ne yapalym?" Tiz giderile: Çeviri: "Bre cahil! control+alt+del müessesesini bilmiyor musun, a a ![]() ![]() Devletlüm, bu ipneler i?in bokunu çykarmy?lar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeviri: "Korsan windows kullanyyoruz; ama ne zaman ki inter-birle?mi? milletlere ba?lanyyoruz; alet anynda ötüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padi?ah: "o halde, tiz Ybrahim Müteferrika buluna ve açyk kaynak koda geçile ![]() ![]() ![]() ![]() * Ybadullah muhit (çoklu ortam) ile idare-i izzet'e (güç yönetimi) tefti? rahlesinden (denetim masasy) vasyl olabilece?iniz nizam ![]() - Bu düzenek beyhude amel icra etti; örtülecek ![]() ![]() - Müsvedde-i halef'in (arkaplan) manzarasyny mübadele etmek içün ?ekil musannifine (dosya) seyir edin ![]() * Levazym tenekesi tahliye-i bertaraf edülsün mü? ?eklinde geri dönü?üm kutusu bo?altma uyarysy olurdu ![]() * defterdar: registry misal: "devletlum, defterdar'a göre, zahiri tapu kayytlary, ol sizinkilerle mukayese edilende bir takym menfi neticeler hasyl oldu ![]() ![]() ![]() * iç o?lany: spyware misal: "zahiri bab-y ali'de olan biteni, iç o?lanlary, halayyklarla bir olup, frenklere jurnallemektedirler ![]() tiz giderile? evet hayyr" * uyary: bizans imparatoru online oldu seçenekler: güvercin gönder, elçi gönder, ordu gönder uyary: bir elçi alyndy seçenekler: haberi al, kafasyny kesip geri gönder, cevap yaz geri gönder *** Bazy önemli dosyalaryn isimleri de ?u ?ekilde olurdu fatih32 ![]() ![]() hezarfen ![]() ![]() yyldyrym ![]() ![]() mevlana32 ![]() ![]() deliibrahim ![]() ![]() çelebimehmet ![]() ![]() kanuni ![]() ![]() evliyacelebi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|