Reisin Bisikleti !.... |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reisin Bisikleti !....Afrika'da bir köye gelen papaz yerlileri e?itmeye çaly?yyormu? Her sabah insanlarin birbirlerine iyi dawranmalaryny,iyilik yapmalarini ö?ütlerken,ögleden sonralaryda kabilenin reisine ingilizce ö?retmeye çaly?yrmy? Bir gün papaz kabilenin reisini yanina alip dolasmaya çykmy? Bu arada gördükleri ?eylerin ingilizcelerini söyleyip reisin ingilizcesini geli?tirmeye çaly?yyormus Bir kayanin önunden geçerlerken papaz: 'kaya' demis Reisde "kaya" diye tekrar etmis Bir göle gelmi?ler papaz "- "göl" demis reiste "göl"diye tekrar etmi? Papaz çok sevinmi? "afferin" demi? Biraz sonra çalylyklaryn arasinda oynasan bir çifte rastlamy?lar papaz utanarak "bisiklete binmek" demi? Reis oyna?anlara ?öyle bir bakmy?, ve oku ile her ikisinide öldürmü? Papaz ?a?kynlyk içinde bagirmi? "napiyorsun"? Bunca zamandir seni medenile?tirmek için ugra?yyorum,insanlara iyi davranmaniz gerekti?ini bunun tanrinin istegi oldugunu anlatiyorum "?u yaptigin i?e bak" Reis parmagi ile öldürdü?ü kadyny göstererek "benim bisikletim" demis |
|