![]() |
Di?lerimiz Arasyndaki Ceset |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Di?lerimiz Arasyndaki Ceseterbain, 'DY?LERYMYZ ARASINDAKY CESET'! Ya?ymyz kemale ermeye dura koysun, kyrk rakkamynyn kutsaly?ynyn kehanetini tarihsel gerçeklerden algylarymyzy sonuna dek açaraktan yol eyleyip bi zahmet seçicili?imizi de mahçup ettirmeyelim, deyiverip ve orada dona kaldyrarak dura eyleyelim ![]() Biri çykar da vakti zamanynda 'satranç hayatyn taaa kendisidir' deyu okkaly bir lafy iki dudaktan çykaryr vermi?se; artykyn bizde kendisine hayatyn gerçekli?ini taaa yy vurguyla uluyarak hiç de öle olmady?yny göstermek üzre kafa kary?yklyklaryna ba?layyvere dururuz ![]() ![]() ![]() hadi bakalym, öle mi, böle mi? kyvryl kyvryl kyvryla ![]() ![]() ![]() satranç hayatyn taaa kendisi idiyse e?er ( ki ku?kumuz yoktur, hikmetten sual sorulmaz babyndan ekleyiverdim ) o zaman hayatta çykan emr-i bil maruf ve nehy-i a'nil-münker görevlerini taaa satranca uyarlayyverir misiniz bi zahmet ![]() ![]() piki, kimden umaca?yz emr-i bi'l-ma'rufu, kimden umaca?yz nehy-i ani'l-münkeri? kimbilir ki kimbilir ![]() ![]() ![]() ne umaca?yz ne bulaca?yz? ![]() ![]() ![]() beni anlayy vermeye çaly?anlara deyiverem ki, siz önce kendinizi bi zahmet anlayyvere davranyn ![]() ![]() ![]() ![]() siz eyicene dü?üne davranyn ben size bi zahmet bir ?iir yazmaya davrana vereyim, derim, aha bu ?iir benim de?ildir diyerekten ![]() ![]() DY?LERYMYZ ARASINDAKY CESET Biz ?ehir ahalisi, Kara ?emsiyeliler! Kapçyklar! Evraklylar! Örtü Severler! Çy?lyklardan çadyr yapma ?any bizdedir ![]() Bizimdir yerlere tükürülmeyen yerler Nezaketten, haklylardan yanayyzdyr hepimiz Sevinmemiz çapkyncadyr, a?latyr bizi küpe?teler Ya?amak deriz -Oh, dear- ne kadar tekdüze Katliamlar ne kötü be birader Güne?, neredeysek orada bulur bizi Ya cünûp ve yalancy veya miskin ve ülser ![]() Falymyz neyse çyksyn diye açaryz indeksleri Sayylar bizi bulur, o ayyp i?aretler Saframyzla kesemizi birle?tiren anatomi bilgisi Hadym tarih, kundakçy matematik, geri kafaly gramer Evet bunlar gizlice örgütlenerek alnymyza Verem Olmak Üretimi Dü?ürür ibaresini çizer Biz ?ehir ahalisi, üstü çizilmi? ki?iler Kalyryz orda senetler, ahizeler ve tren tarifesiyle Kimbilir kimden umaryz emr-i bi'l-ma'ruf Kimbilir kimden umaryz nehy-i ani'l-münker Bize yalnyz o?ullary asylmy? bir kadynyn Memeleri ve boynu itimat telkin eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?airi yazmaya gerek yok, çok özeldir benim için ![]() özeli severim özeli seveni özelden daha çok severim, hep deyivere dururum yyllarcana da bekleye vere dururum ![]() Not: bu yazynyn ilk baskysynyn çykty?y satrancyn özgürcene tarty?yldy?y yerde grekomenci ile serbest stil yada ya?ly güre?cinin güle? tutu?masyna tanyk olacaksynyz ![]() ![]() ![]() Not:bu yazym trchess de ki kö?emde de yayynlanmy?tyr ![]() |
![]() |
![]() |
|