Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, ceset, dilerimiz

Di?lerimiz Arasyndaki Ceset

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Di?lerimiz Arasyndaki Ceset

erbain, 'DY?LERYMYZ ARASINDAKY CESET'!

Ya?ymyz kemale ermeye dura koysun, kyrk rakkamynyn kutsaly?ynyn kehanetini tarihsel gerçeklerden algylarymyzy sonuna dek açaraktan yol eyleyip bi zahmet seçicili?imizi de mahçup ettirmeyelim, deyiverip ve orada dona kaldyrarak dura eyleyelim

Biri çykar da vakti zamanynda 'satranç hayatyn taaa kendisidir' deyu okkaly bir lafy iki dudaktan çykaryr vermi?se; artykyn bizde kendisine hayatyn gerçekli?ini taaa yy vurguyla uluyarak hiç de öle olmady?yny göstermek üzre kafa kary?yklyklaryna ba?layyvere dururuz
hadi bakalym, öle mi, böle mi? kyvryl kyvryl kyvryla

satranç hayatyn taaa kendisi idiyse e?er ( ki ku?kumuz yoktur, hikmetten sual sorulmaz babyndan ekleyiverdim ) o zaman hayatta çykan emr-i bil maruf ve nehy-i a'nil-münker görevlerini taaa satranca uyarlayyverir misiniz bi zahmet

piki, kimden umaca?yz emr-i bi'l-ma'rufu, kimden umaca?yz nehy-i ani'l-münkeri?
kimbilir ki kimbilir
ne umaca?yz ne bulaca?yz?

beni anlayy vermeye çaly?anlara deyiverem ki, siz önce kendinizi bi zahmet anlayyvere davranyn Siz kendinizi anlayy verdi?iniz de ben sizi zaten anlamy? olaca?ym O zaman sizde beni anlamy? olabileceksiniz Meselenin özü kysacana budur, deyiverir oturtur dururum, derim

siz eyicene dü?üne davranyn ben size bi zahmet bir ?iir yazmaya davrana vereyim, derim, aha bu ?iir benim de?ildir diyerekten

DY?LERYMYZ ARASINDAKY CESET

Biz ?ehir ahalisi, Kara ?emsiyeliler!
Kapçyklar! Evraklylar! Örtü Severler!
Çy?lyklardan çadyr yapma ?any bizdedir
Bizimdir yerlere tükürülmeyen yerler

Nezaketten, haklylardan yanayyzdyr hepimiz
Sevinmemiz çapkyncadyr, a?latyr bizi küpe?teler
Ya?amak deriz -Oh, dear- ne kadar tekdüze
Katliamlar ne kötü be birader

Güne?, neredeysek orada bulur bizi
Ya cünûp ve yalancy veya miskin ve ülser
Falymyz neyse çyksyn diye açaryz indeksleri
Sayylar bizi bulur, o ayyp i?aretler

Saframyzla kesemizi birle?tiren anatomi bilgisi
Hadym tarih, kundakçy matematik, geri kafaly gramer
Evet bunlar gizlice örgütlenerek alnymyza
Verem Olmak Üretimi Dü?ürür ibaresini çizer

Biz ?ehir ahalisi, üstü çizilmi? ki?iler
Kalyryz orda senetler, ahizeler ve tren tarifesiyle
Kimbilir kimden umaryz emr-i bi'l-ma'ruf
Kimbilir kimden umaryz nehy-i ani'l-münker
Bize yalnyz o?ullary asylmy? bir kadynyn
Memeleri ve boynu itimat telkin eder

?airi yazmaya gerek yok, çok özeldir benim için
özeli severim
özeli seveni
özelden daha çok severim, hep deyivere dururum yyllarcana da bekleye vere dururum

Not: bu yazynyn ilk baskysynyn çykty?y satrancyn özgürcene tarty?yldy?y yerde grekomenci ile serbest stil yada ya?ly güre?cinin güle? tutu?masyna tanyk olacaksynyz Babam güre?e güle? der, o gençli?inde çok güle? tutmu? Bu güle?i seyreyleymek isteyenler için adresini vermeyeyim siz sora sora Ba?dat'y bulursunuz, de?il mi?

Not:bu yazym trchess de ki kö?emde de yayynlanmy?tyr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com