![]() |
Kaz Yolmayy Bilmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz Yolmayy BilmekKAZ YOLMAYI BYLMEK Çok so?uk bir ky? günü padi?ah, tebdil-i kyyafet gezmeye karar vermi? ![]() Yanyna ba?vezirinialyp yola çykmy? ![]() ![]() Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklyyormu? ![]() Padi?ah, ihtiyary selamlamy?: "Selamunaleykum ey pir-i fani ![]() ![]() ![]() "Aleykumselam ey serdar-i cihan ![]() ![]() ![]() Padi?ah sormu?: "Altylarda ne yaptyn?" "Altyya alty katmayynca, otuz ikiye yetmiyor ![]() ![]() ![]() Padi?ah gene sormu?: "Geceleri kalkmadyn my?" "Kalktyk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padi?ah gülmü?: "Bir kaz göndersem yolar mysyn?" "Hem de ciyaklatmadan ![]() ![]() ![]() Padi?ahla ba?vezir adamyn yanyndan ayrylyp yola koyulmu?lar ![]() "Ne konu?tu?umuzu anladyn my?" "Hayyr padi?ahym ![]() ![]() ![]() Padi?ah sinirlenmi?: "Bu ak?ama kadar ne konu?tu?umuzu anlamazsan kelleni alyrym ![]() Korkuya kapylan ba?vezir, padi?ahy saraya byraktyktan sonra tela?la dere kenaryna dönmü? ![]() Bakmy? adam hala orada çaly?yyor ![]() "Ne konu?tunuz siz padi?ahla ![]() ![]() ![]() Adam, ba?veziri ?öyle bir süzmü?: "Kusura bakma ![]() Bedava söyleyemem ![]() ![]() Ba?vezir, yüz altyn vermi? ![]() "Sen padi?ahy, serdar-y cihan, diye selamladyn ![]() ![]() "Ben dericiyim ![]() ![]() Vezir kafasyny ka?ymy? ![]() "Peki, altylara alty katmayynca, otuz ikiye yetmiyor ne demek? ![]() ![]() ![]() Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yüz altyn daha almy? ![]() "Padi?ah, alty aylyk yaz döneminde çaly?madyn my ki, ky? günü çaly?yyorsun, diye sordu ![]() Ben de, yalnyzca alty ay yaz de?il, alty ay da ky? çaly?mazsak, yemek bulamyyoruz dedim ![]() Vezir bir soru daha sormu? ![]() ![]() ![]() "Geceleri kalkmadyn my ne demek?" Adam bir yüz altyn daha almy? ![]() "Çocuklaryn yok mu diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vezir gene kafasyny sallamy? ![]() "Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek ![]() ![]() ![]() Adam gülmü? ![]() "Onu da sen bul ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|