![]() |
Politika Nedir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Politika Nedir ?Umarım daha önce verilmemiş bir kısa hikayedir, zira az önce gördüm ve çok hoşuma gitti : Politika Nedir? İşte budur : Çocuk babasına sorar: "Baba politika nedir?" Baba söyle der: "Bak oğlum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben kapitalistim ![]() Annen parayı yönetir, öyleyse o hükümettir ![]() Deden paranın doğru idare edilip edilmediğine dikkat eder, öyleyse o da sendikadır ![]() Hizmetçi kız ise isçi sınıfıdır ![]() Bizlerin ise tek hedefi vardır, senin rahatlığın ![]() ![]() Söyle bakalım anlayabildin mi?" Çocuk düşünür ve o gece babasının anlattıklarını düşüneceğini söyler ![]() Gece yarisi cocuk uyanir ![]() ![]() Ne yapacağını bilemeyen çocuk anne ve babasının yatak odasına gider ![]() Annesi yalniz ve derin bir sekilde uyumaktadir, öyle ki onu uyandiramaz ![]() Hizmetçi kizin odasina gider ![]() ![]() Dedesi de pencereden gizlice onlari izlemektedir ![]() Hepsi öyle mesguldürler ki çocugun orada oldugunu farketmezler bile ![]() ![]() Ertesi sabah baba çocuga kendince politikanın ne oldugunu anlatmasını ister ![]() -"Evet" der çocuk, "kapitalizm" işçi sınıfını kötüye kullanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte politika budur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|