![]() |
Türk Olmak...)) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Olmak...))Telefon çaldıktan sonra yanına kadar gidip bi kere daha çalmasını beklemektir ![]() Okuduğu kitabın önsözünü atlamaktır ![]() ![]() ![]() İlkokula giden bir çocuk görünce yanına çağırıp iki sekiz bir dokuz üç yirmi bir otuz kaç eder diye mükemmel bir cebir sorusu sormaktır ![]() Yemeğin tadına bakmadan tuz atmaktır ![]() Yemekten sonra tatlıya başlamadan kaşığı yalayıp, temizlemek demektir ![]() Bulmacadaki ünlülere kadın erkek farketmeden sakal, bıyık, kaş çizmek ![]() ![]() ![]() Türk olmak yabancı şarkı sözlerini bilmediği halde biliyormuş gibi yapıp söylemeye çalışmaktır ![]() Askerde gördüğü her silahla fotoğraf çektirmektir ![]() Yeni aldığı telefonun üstündeki jelatinini parçalanana kadar kullanmaktır ![]() Otobüsün içindeki koltuklara ve oraya buraya ismini veya msn adresini yazmak Belli bir yaşa kadar biber dolmasının içini yiyip dışını bırakmak suretiyle ebeveynden azar işitmektir ![]() Türkçe ing ![]() ![]() ![]() Google"da kendi adını soyadını aramaktır ![]() "nabıon?" sorusuna "nasılsın?" denmiş gibi cevap verebilmektir ![]() ![]() -nabıon la? -iyi la nolsun sen nabıon? "Yok" cevabına "hiç mi yok?" diyebilmektir ![]() Sıcaktan gebersede pc başından kalkmamaktır ![]() Bilgisayarın yanında tuvalet kağıdı bulundurmaktır Garanti olsun diye printscreen"e 10 kere basmaktır Ulan ben her ay bu sigaraya 150 lira masraf yapıyom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüsten inerken ne kadar uzak olursa olsun ilk adımı kaldırıma atmaktır Güneş gözlüğüyle güneşsiz ortamda fotoğraf çekinmektir ![]() Birisi alanında çok iyi bir şeyi başarırsa, Türk insanı küfürle över ; bkz ![]() örnek 1: vay be ne gol attı ipnenin oğlu! örnek 2: ooof gördün mü smaçı pezevenk nası vurdu yaa! Camı olupta yok demek, olsa bile açmamak için bozuk demektir bkz ![]() cevdet: -cam yokmu müge müge: -var da bozuk ![]() Evdeki bilumum kumandayı naylona sarıp öyle kullanmaktır ![]() Asansörü beklerken tuşa ne kadar fazla basarsan o kadar hızlı geliceğine inanmaktır ![]() Programdan sonra bizim acun bu aguilera"yı kesin götürür" diye kahvede dostlar arasında yorum yapmaktır ![]() Kapı çalıpta megafondan "kimo" diye sorulduğunda, "ben" diye cevap vermektir Arabayi kitledikden sonra kapıyı açmaya çalışıp gerçekten kitlenip kitlenmediğini kontrol etmektir ![]() Yasak tabelasının önünde o yasağı çiğnemek ve bunu fotoğrafla belgelemektir Örneğin; ""Sigara içmek yasaktır"" tabelası önünde sigara içip fotoğraf çektirmek ![]() Her programda 70 milyon bizi izliyor diyebilmektir ![]() Converse giyip, devrimciyim diye dolaşmaktır Çok gülünce başına bişey geleceğini sanmaktır ![]() İngilizce biliyor musun? Sorusuna, ""anlıyorum ama konuşamıyorum"" diyebilmektir ![]() 2 adım uzaklıkta üst geçit olsada inatla yoldan geçip "bana bir şey olmaz" hissini haykırmaktır Kendi inandığı bişeyi diğeri inanmayınca yazmasa bile Kuranda yazıyor abi diyerek kendi dediğine inandırmaktır ![]() bkz ![]() a : yok oğlum ben öyle bi şey duymadım b: kuranda yazıyor abi ![]() Kurumamış çimentoya ayak basmak ismini yazmak kendinden bi iz bırakmaktır Ev telefonunu arayıp, karşıdakine "evde misin?" diye sormaktır ![]() Büyük gelen bir giysiyi "" Seneyede giyerim "" gibi kendine has bir tabirle elbiseyi değiştirmemektir ![]() Check up yaptırıp sonuçlar pozitif çıkınca üzülmektir ![]() bkz ![]() -Bak abi hiç bişeyin yokmuş ![]() -Ulan boşa verdik o kadar parayı keşke yaptırmasaydık ![]() Nereye gidiyon sorusuna "" Hemen geliyorum "" gibi alakasız bi cevap verip ordan uzaklaşmaktır ![]() Konuşma yeteneği olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini öğretmektir ![]() Euro 2008"de atv"nin uyduda şifrelenmesiyle, sinir küpüne dönmek, alman zdf kanalından görüntüyü, trt radyosundan sesi dublajlayıp maçı izlemek ![]() |
![]() |
![]() |
|