![]() |
&Quot;Takım Taklavat Tamam...&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Takım Taklavat Tamam...&Quot;"Takım taklavat tamam ![]() ![]() ![]() Bir karı koca, emekli olduktan sonra göl kıyısında önceden satın aldıkları bir eve yerleşip, yaşamlarının son demlerini huzur içinde geçirmeye karar verirler ![]() Adamın en büyük keyfi balık tutmaktır ![]() ![]() Kadıncağız ise kitap okumayı sevdiğinden, kocası balık tutmaya gittiği saatlerde, ahşap evin balkonunda, sallanır koltuğuna oturup kitap okumayı adet haline getirir ![]() Günler böyle “huzur” içinde geçerken, bir gün adamcağız hastalanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadıncağız, kocasının dinlenmesini sağladıktan sonra yine balkona çıkar, sallanır koltuğuna oturur ve kitap okumayı sürdürür ![]() Derken, aklına bir değişiklik yapmak gelir ![]() ![]() ![]() Kayıkta kitabını okuyup bir yandan da sallanırken, kayık iskeleye bağlı ipten kurtulup uzaklaşmaya başlar ![]() Kadın farkında değildir ![]() ![]() “Hanımefendi, avlanma yasağının olduğu sulardasınız, farkında mısınız?” Kadın, hala şaşkınlığını üzerinden atamamış halde, “hayır,” der ![]() ![]() “Yasak bölgede avlanma yapıyorsunuz ![]() ![]() Kadın büyük bir şaşkınlıkla, “Ama,” der, “ben balık avlamıyorum ki, kitabımı okuyorum ![]() “Onu bilemem hanımefendi,” der jandarma komutanı ![]() ![]() “Ama ben onlara hiç dokunmadım bile ![]() ![]() ![]() “Ama takımınız tamam, öyle değil mi?” Kadın, kocasının balık “takımına” çaresizce bakar ve boynunu hafifçe öne eğerek, “Peki,” der ![]() ![]() ![]() Tam kadını kolundan tutup güvenlik motoruna almaya çalışan jandarma komutanı dehşetle geri sıçrayıp, “Ama hanımefendi, nasıl olur?” diye tepki verir ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın aynı masumlukla jandarma komutanına cevap verir: “Ama takım tamam, öyle değil mi?” |
![]() |
![]() |
|