08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şu Avukatların Yatacak Yeri Yok =))
Yaratıcı Avukat
Avukat hırsızlıkla suçlanan müvekkilini yaratıcı bir savunma ile hapisten kurtarmak istemektedir Avukat yargıca hitaben “Müvekkilim, arabanın camından içeri sadece kolunu sokup çantayı almıştır Müvekkilimin kolu, müvekkilimin bizzat kendisi değildir Sadece bir kol tarafından işlenen bir suç için niye bütün bir kişiyi cezalandırıyorsunuz?” der Yargıç, gülümseyerek “Peki o zaman aynı mantıkla gidiyorum ve müvekkilinizin kolunu 1 yıl hapse mahkum ediyorum Müvekkiliniz isterse ona eşlik edebilir ” der Müvekkil gülümser Avukatın yardımıyla takma kolunu çıkartırlar ve dönüp giderler
Kefenin cebinde
Zenginin biri ölümüne yakın, biri doktor, biri papaz, diğeri avukat üç yakın arkadaşını çağırmış yanına  Bir ricada bulunmuş: “300 bin dolarlık tasarrufum var  Bunu öteki dünyaya götürmek istiyorum Ama kimseye güvenemiyorum Size şimdi 100'er bin dolar vereceğim Bu paraları ne olur ben gömülürken kefenimin iç cebine koyuverin ” Demiş Adam ölmüş Üç arkadaş verdikleri sözü yerine getirmişler Bir süre sonra doktor vicdan azabına yakalanmış Diğer iki arkadaşını çağırarak: “Hastanenin acil ihtiyacı vardı  Onun için 100 bin doların 20 bin dolarını hastaneye sarfettim, kefene 80 bin koydum ” demiş Papaz: “Ben de aynı günahı işledim  Paranın yarısını kilisenin inşaatına ayırdım Kefenin cebine 50 bin dolar koydum  ” Avukat: “Ben sözümü aynen yerine getirdim  Kefenin cebine 100 bin dolarlık çek koydum! ”
Danışma
Vatandaş, bir avukatın yazıhanesine gelir Duvarda büyük harflerle şu uyarı yer almaktadır; "Danışmadan ücret alınmaz " Vatandaş, buna güvenerek sorununu avukata açar, avukat da gerekli bilgiyi vatandaşa verir Ona çay ısmarlar, tüm bu teşrifattan çok memnun olan vatandaş, avukata teşekkür ederek kapıya yönelir Tam çıkmak üzereyken avukatın uyarısıyla yerinde durakalır; "Danışma ücretini vermediniz!" Vatandaş şaşırmıştır; "Aman avukat bey, şuradaki yazıda danışmadan ücret alınmadığı yazmıyor mu?" Avukat, "Eeee, tamam yazıyor, danışmadan ücret almıyoruz Ama, danışınca ücret alıyoruz Sen de danıştın, ücreti öde bakalım danışmasaydın böyle bir şey talep etmeyecektim! "
Sandviç
İki avukat birlikte bir lokantaya gitmişler Çantalarından birer sandviç çıkarıp yemeye başlamışlar Masalarına yaklaşan garson; "Burada kendi yiyeceklerinizi yiyemezsiniz!" demiş Avukatlar "Afedersiniz, bilmiyorduk  " demişler ve sandviçlerini değiş tokuş etmişler
Cinayet davası
Mahkemede bir cinayet davası görülüyordu Adamın katil olduğu hemen hemen kesindi Bunu farkeden davalı avukatının aklına bir şeytanlık geldi; "Bayanlar baylar  Hepinize bir sürprizim var!" diyerek saatine baktı  "Tam bir dakika sonra, müvekkilim tarafından öldürüldüğü iddia edilen kişi bu mahkeme salonundan içeri girecek  " Bunun üzerine hakim, seyirciler, bütün kafalar mahkeme salonunun kapısına döndü  1 dakika geçti  Hiçbir şey olmadı  Bunun ardından avukat: "Bakın  " dedi, "… ortaya bu iddiayı attım ve hepiniz heyecan içinde kapıya bakıp 1 dakika boyunca beklediniz Bu gösteriyor ki, gerçekten ortada bir ölü olduğuna ve dolayısıyla müvekkilimin katil olduğuna sizler tamamiyle inanmış değilsiniz  " Bu sözün ardından hakim kararını açıkladı ve adamı suçlu buldu  Avukat şok içinde: "Ama nasıl olur? Az önceki gösteriden hepiniz etkilendiniz  Hepinizin kapıya baktığını gördüm! " Hakim: "Evet doğru  Hepimiz baktık…" dedi, "… ama müvekkiliniz bakmadı! "
Avukat
Cennetle cehennem arasında bir sorun çıkmış Başmelek "Sizi mahkemeye vereceğim! " biçiminde bir tehdit savurunca başzebani gülmeye başlamış, "Sizin orada avukatı nereden bulacaksın? "
|
|
|