![]() |
Kamlumbağanın Gözyaşları |
![]() |
![]() |
#1 |
MoNaRoZa
|
![]() Kamlumbağanın GözyaşlarıKaplumbağanın Gözyaşları Denizde ruhunun fırtınalarının dindiğini hissederdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden cumartesiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erkenden deniz kıyısına vardılar ![]() ![]() ![]() - Bugün nasibimiz açık gibi görünüyor ![]() - Evet babacığım, benim de içimde güzel şeyler olacak gibi bir his var ![]() - Neyse yavrum, önemli olan bir şeylerle uğraşmak, bu da benim hobim, hem balık tutuyorum, hem de rahatlıyorum ![]() Denizin dalgaları, martıların sesi ayrı bir senfoni oluşturuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Oğlum, bu seferki avımız çok bereketli gözüküyor! Enes, babasının gözlerine neşeyle bakarak: - Babacığım, bunu nereden anladın? - Bu sefer ağ, bir hayli ağır geldi bana ![]() Ağı motora çektiklerinde Enes heyecanla: - Babacığım baksana ağa büyük bir şey takılmış, dedi ![]() Ağı iyice çekip motorun içine alan baba ve oğul, davetsiz misafirin deniz kaplumbağası olduğunu gördüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet sessizce yürüdükten sonra, babanın yüzünde hafif bir tebessüm belirdi ![]() - Babacığım bir plânın mı var? - Oğlum, bu kaplumbağa bize çok para kazandıracak! - Nasıl yani babacığım? - Oğlum ben turistik eşya satan bir yer biliyorum, onlar bu tür hayvanları alıyorlar ![]() - Peki, onları ne yapıyorlar? - Doğrusu ne yaptıklarını ben de bilmiyorum ![]() Ertesi gün Yusuf Efendi, kaplumbağayı arabanın bagajına koyarak doğruca yıllar önce tanıştığı turistik eşya satan adamın dükkânına gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu kaplumbağayı ne yapıyorsunuz? Adam sırıtarak: - Bunun kabuğundan beşik yapıyoruz ![]() ![]() - Efendim, kaplumbağanın kabuğunu nasıl ayırıyorsunuz? Adam: - Bundan kolay ne var, kaplumbağayı sırt üstü yatırıp bolca tuzluyoruz, birkaç gün içerisinde kendiliğinden ölüyor ![]() ![]() Bunları konuşurken kaplumbağadan garip sesler geldiğini fark eden Yusuf Efendi gözlerine inanamadı, o da ne! Kaplumbağa başına gelecekleri anlamış gibi, sicim sicim gözyaşı döküyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben onu satmaktan vazgeçtim, dedi ![]() ![]() ![]() - Eğer az olduysa biraz daha para vereceyim ![]() - Hayır! Bu satış imkânsız ![]() Adam, Yusuf Efendi’nin kaplumbağayı neden satmaktan vazgeçtiğini, verdiği parayı niçin iade ettiğini bir türlü anlayamamıştı ![]() İnsanlara olduğu kadar hayvanlara da merhamet eden Yusuf Efendi, kaplumbağaya yapılacak eziyeti ve bunda kendinin de payı olacağını düşündükçe, içi parçalanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öylece bir haftadan beri devam eden sıkıntısı, kaplumbağanın deniz sularına dalmasıyla birlikte yok olup gitmişti ![]() __________________
![]() |
![]() |
Cevap : KAPLUMBAĞANIN GÖZYAŞLARI |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : KAPLUMBAĞANIN GÖZYAŞLARIPaylaşım için sagol çok güzeldi ![]() ![]()
|