Turkce Demisken... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turkce Demisken...Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() Nasıl bir edâtakınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim Buna mukâbil az bir müddetsonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ışerifleriniz hayrolsun' dedim ![]() "Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Ne yapacağıma kararveremedim, heyecandan ayaklarım titredi Ama çok geçmeden kendime gelir gibioldum, yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() Üstüme çeki düzenverdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim ![]() "Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() Nitekim ne yapacağımahükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi Amma ve lâkin kısa birsüre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlıakşamlar' dedim ![]() "Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Fenâ hâlde kal geldiyâni ![]() Amabu iş bizi bozar dedim Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdırdedim ![]() ![]() Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim ![]() "Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni ![]() Oğlum bu işbizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni ![]() Ama concon muyumki ben, baktım ki o da bana kesik ![]() Sarıl oğlum dedim, bu manitasenin ![]() 'Hav ar yuyavrum?'" Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden ![]() Off, ay dontnov âbi yaa ![]() Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita![]() 'Haybeybi ![]() '"Hâlâ vakit var! ![]() TÜRKÇEMİZ'E SAHİP ÇIKALIM ![]() ![]() ![]() |
|
|
|