![]() |
Diğer Yarısına Anlatamadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diğer Yarısına AnlatamadıBir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler ![]() Her biri başka yöne yola çıktılar ![]() Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi ![]() Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi ![]() Beygir sordu: 'Nedir bu halin inek? ![]() ![]() Inek iç çekerek anlattı: Bu insanlar merhametsiz ![]() birbirlerine sattılar ![]() sütümü sağdı ![]() yanıma koyup çifte koştular, kardeş ![]() ![]() ![]() Sonra beygir anlattı: 'Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım ![]() Üzerime bindiler ![]() öbürü bindi ![]() ![]() ![]() Binmedikleri zamanlar zincire vurdular ![]() ![]() ![]() çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım ![]() Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar ![]() ![]() Canımı zor kurtardım yav inek kardeş ![]() ![]() ![]() Ve uzaktan eşek gözüktü ![]() Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi ![]() Mutluydu ![]() gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı ![]() İnek ile beygir, 'Nedir bu halin, neler oldu' diye merakla sordular, eşek anlattı: 'Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu ![]() Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım ![]() Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu ![]() Onlar geldikçe ben daha çok DİN-İMAN-PARA-PUL falan-filan diye bağırdım ![]() ![]() ![]() 'Sonra? ![]() ![]() 'Sonra beni başkan seçtiler ![]() ![]() ![]() 'Yani sen başkan mı oldun ? ![]() ![]() 'Evet ![]() ![]() ![]() ben bağırdıkça onlar 'Memleket seninle gurur duyuyor' diye alkışladılar ![]() ![]() vardı ![]() bağırdım ![]() ![]() ![]() 'Pekiii ![]() ![]() ![]() mı? ![]() ![]() ![]() Eşek yanıtladı: 'Yarısı anladı ama ,bunu DİĞER YARISINA ANLATAMADI !" |
![]() |
![]() |
|