Diğer Yarısına Anlatamadı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Yarısına AnlatamadıBir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler ![]() Her biri başka yöne yola çıktılar ![]() Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi ![]() Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi ![]() Beygir sordu: 'Nedir bu halin inek? ![]() 'Inek iç çekerek anlattı: Bu insanlar merhametsiz Beni durmadanbirbirlerine sattılar Alansütümü sağdı Bir inek daha varmış, onuyanıma koyup çifte koştular, kardeş ![]() ![]() 'Sonra beygir anlattı: 'Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım ![]() Üzerime bindiler O indi öbürü bindi, o indiöbürü bindi ![]() ![]() ![]() Binmedikleri zamanlar zincire vurdular ![]() ![]() Belimçöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım ![]() Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar ![]() Canımı zor kurtardım yav inek kardeş ![]() ![]() 'Ve uzaktan eşek gözüktü ![]() Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi ![]() Mutluydu Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu,gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı ![]() İnek ile beygir, 'Nedir bu halin, neler oldu' diye merakla sordular, eşek anlattı: 'Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu ![]() Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım ![]() Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu Onlar geldikçe ben daha çok DİN-İMAN-PARA-PUL falan-filan diye bağırdım ![]() ![]() ''Sonra? ![]() ''Sonra beni başkan seçtiler ![]() ![]() ''Yani sen başkan mı oldun ? ![]() ''Evet ![]() ![]() Bir şey yapmama gerek kalmıyordu,ben bağırdıkça onlar 'Memleket seninle gurur duyuyor' diye alkışladılar ![]() Yiyecek birçok şeyvardı Ben ise yedim ve bağırdım, yedim vebağırdım ![]() ![]() ''Pekiii ![]() ![]() Senin eşek olduğunu anlamadılarmı? ![]() ![]() 'Eşek yanıtladı: 'Yarısı anladı ama ,bunu DİĞER YARISINA ANLATAMADI !" |
|
|
|