![]() |
Yabancı Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Yabancı AdamÇaresiz kadın, su kırbasını omuzuna yüklemiş ve soluyarak gidiyordu ![]() alarak, kendisi yüklendi ![]() dikmiş, annelerini beklemekteydiler ![]() çocuklar, yabancı bir adamın, annelerinin yanında eve geldiğini gördüler ![]() yüklenmişti ![]() - Bizzat su çektiğine göre beyin yok galiba? Nasıl oldu kimsesiz kaldın? - Kocam askerdi ![]() ![]() gönderdi ve orada şehit düştü ![]() ![]() Yabancı adam bundan fazla konuşmadı ![]() - Allahaısmarladık” deyip gitti ![]() çocuklarının düşüncesi aklından gitmedi ![]() ![]() hemen bir file aldı; et, un ve hurmadan meydana gelen bir miktar er zağı fileye koydu ve doğruca dün gittiği eve gitti, kapıyı çaldı ![]() - Kimsin? - Dün su kırbasını getiren, Allah’ın kuluyum ![]() miktar yiyecek getirdim ![]() - Allah senden razı olsun ![]() geçeni yargılasın ![]() Kadın kapıyı açtı açıldı ve yabancı adam, eve girdi ![]() - Canım yardım etmek istiyor, izin verirsen hamur yapmayı, ekmek pişirmeyi, çocuklara bakmayı üzerime alayım” dedi ![]() - Çok güzel, fakat daha iyi hamur yoğurup, ekmek pişirebilirim ![]() ekmek pişirinceye kadar, sen de çocuklara bak ![]() Kadın hamur yapmak için gitti ![]() eti kızarttı ve hurmayla beraber eliyle çocuklara yedirdi ![]() ağzına lokmayı koyarken - Evladım, işinde kusur etmişse eğer, Ali İbn-i Ebi Talib’i helal ediniz” diyordu ![]() Hamur hazırlandı ![]() - Ey Allah’ın kulu, hemen ateş yak” diye seslendi ![]() ateş yaktı ve yüzünü alevlerin yükselen ateşin şulelerine yaklaştırdı ![]() Kendi kendine: - Ateşin sıcaklığını bir tad ![]() eden kimsenin, cezası budur, işte” dedi ![]() O anda, komşulardan bir kadın, eve girdi ve yabancı adamı tanıdı ![]() sahibe si kadına: - Vay!; sana yardım eden bu adamı tanımadın mı? Bu, Emirülmüminin Ali İbn-i Ebi Talib’tir” dedi ![]() Zavallı kadın yaklaştı ve: - Binlerce eyvahlar olsun bana, sizden özür dilerim” dedi ![]() - Hayır, ben senden özür dilerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|