![]() |
Atatürk'e İftira Atan Rıza Nur Zavallısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'e İftira Atan Rıza Nur Zavallısı![]() Atatürk'e İftira Atan Rıza Nur zavallısı Bu şerefsizliği ilk yapan Rıza Nur'dur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu iftiranın ortaya çıkış nedenini anlayabilmek için Rıza Nur'u biraz tanıtmamız gerekecek ![]() ![]() ![]() Rıza Nur, tıp doktorudur ![]() ![]() ![]() Eylül 1926'da Türkiye'den ayrılarak ve Fransa'ya yerleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rıza Nur 1928 yılında, Nutku okur ve "Hayatım ve Hatıralarım" isimli anılarını yazmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anılarını, 1935 yılında, Biritsh Museum'a "1960 yılına kadar okuyuculara sunulmamak" koşuluyla gönderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rıza Nur’un anılara göre Atatürk, her türlü kötü özelliğe sahip bir kimsedir ![]() ![]() ![]() Peki bu Rıza Nur nasıl bir kişidir? Anılarında kendini tanıtıcı çok bilgi verir ve kendi kendine hekim olarak koyduğu tanı "Kuşkusuz ki ben nevrastenik idim" ![]() ![]() Turgut Özakman, bu kişinin kişilik yapısını "Dr ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu kişide bir koğuş hastaya yetecek kadar hastalık var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Doktorun, Rıza Nur'da belirlediği hastalık adları da şöyle: İzolasyon (kendini çevreden soyutlama), depresyon (ruhsal yavaşlama, içe kapanma, çöküntü), homoseksüel eğilimli, Obsesif- kompülsiv sendrom (toz, mikrop korkusu), depersonelizasyon (aşağılık duygusu), agresif ve hostil (saldırgan ve kızgın), psikopat (kişilik bozukluğu), mitomani (yalan söyleme), fabulasyon (masal uydurma, hayali hikayeci), fanteziler (hayal ettiği olayları gerçek sanma), megalomani (büyüklük fikirleri), narsisizm (kendine hayran olma), paranoid reaksiyon (takip edildiğini sanma duygusu, öldürülme korkusu), egosantirizm (kıskançlık, herkesi karalama, güvensizlik, devamlı övünme, sahte gurur) ![]() ![]() İşte yeni Rıza Nurların peşinden gittiği, hep kaynak gösterdikleri kişi bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rıza Nur cinsel yönden de sağlıklı değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'e İftira Atan Rıza Nur ZavallısıRıza Nur'un "Hayatım ve Hatıralarım" adlı kitabının bazı cümlelerini aynen şöyledir : "Karımdan şu mektubu aldım: 'Ben burada kendime bir hayat arkadaşı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "(Karımın) ahlakı da bozuldu ![]() ![]() "Bir Rus doktor, zampara mı zampara ![]() ![]() "Yataktan fırladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yaşlı adam tabancasını çekti ve bana, 'Çöz! Yoksa öldürürüm!' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu çocuğu (Harbiyeli) herkesten ziyade sevmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kadın, erkekten aşağı bir mahluktur ![]() ![]() "Ne hayvan, ne de insan sevmem ![]() ![]() ![]() ![]() "Arnavutları isyana teşvik ettiğimi ben kendi elimle yazdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ahlak ve temiz adetler ve faziletlerin bir kısmı kendiliğinden gitti, bir kısmını da bilerek ben terke mecbur oldum ![]() ![]() ![]() Rıza Nur'un hazırladığı bir parti programından saçmalıklar : * İdare sistemi laik ve sosyaldir ![]() ![]() * Eski yazıya dönülecek ve Latin harfi ile ikisi beraber yürüyecek ![]() * M ![]() ![]() * Partiye mistik bir şekil verilip, üyeleri Türkçülük hususunda tarikat ve dervişlik gibi ilahi bir ideal ve gayrete sahip olacaktır ![]() * Halveti tarikatına müsaade etmeli ![]() * Hilafetin yeniden tesisi hayati bir ihtiyaçtır ![]() * Başbakanlığa bağlı bir ırk müdürlüğü kurulacak, Türk olmayanlar memurluktan çıkarılacak ![]() * Kadını erkekle eşit saymak, ona memuriyet vermekten büyük hata olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni Rıza Nur'lar, iğrenç yollarında yürüyebilmek için, Rıza Nur'un dışında kaynak, belge, bilgi sıkıntısı çekiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() www ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'e İftira Atan Rıza Nur ZavallısıRıza Nur (30 Ağustos 1879, Sinop - 8 Eylül 1942, İstanbul) ![]() Mustafa Kemal Paşa ile ile arası açılan Dr ![]() ![]() 1926 yılında kitabında belirttiği bu gibi kuşku ve korkular nedeniyle Fransa'ya gitti ve Paris'e yerleşti ![]() ![]() 1938 yılında, Atatürk öldükten sonra Türkiye'ye dönen Dr ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|