Ölüden Mektup |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Ölüden MektupÖLÜDEN MEKTUP ![]() ![]() Dostlarım, Dün, oldukça yağmurlu, Mezarlık çamurluydu, Özür dilerim ![]() ![]() Hastalığım amansız, Ölümüm; size göre Erken ve zamansızdı Kara haber Tez yayıldı ![]() Aldınız Cami avlusuna, koşup geldiniz, Son bir görev bildiniz ![]() ![]() Kiminiz, Namaz vaktini, iple çektiniz Acele işiniz vardı, gidecektiniz Kiminiz, Kaçamak tebessümle, Hasretler giderdiniz; ''Bir araya gelmek için, Ölümler mi gerekirdi?'' Dediniz ![]() ![]() O soğuk sandığınız, Musalla taşında ben; Üşüyüp titremeden, Sımsıcak yatıyordum ![]() ![]() Hepinize bakıyor, Aklınızdan geçenleri, Birer birer okuyordum ![]() ![]() Kiminize göre ben; Güya bir melekmişim Kiminize göre de; Dürüst bir *****mışım ![]() ![]() Oysa ![]() Siz, ölüleri, Hiçbir şey duymaz sanır, Bir kadavra tanırdınız Aklınızdan geçenleri söylesem; Utanırdınız ![]() ![]() Sözlerimi; Nankörlüğe vermeyin Namaz vakti, hepiniz; Oldukça naziktiniz ![]() İmam beni sorunca: ''İyi biliriz'' dediniz Beni mahçup ettiniz ![]() ![]() Bana çiçek gönderen, Vefâkar can dostlarım; Cemil, Şükrü ve Ahmet, Bu ne zahmet efendim, Bu ne zahmet ![]() ![]() Ya ![]() arkadaşım Sadi; Yarım kalan işime, Ve dul kalan eşime, Göz koyan âdi ! ![]() Sabırsızlanmayın, Nefâset Hanım İşte sıra, size geldi a canım Hani var ya ![]() O ilk gece, Toplanmıştık ailece, Bir şeyler soruyordu, Gözlerin hece hece ![]() Oysa ben, o bakışın, Üstünde hiç durmamış, Kötüye yormamıştım ![]() Şimdi anladım ki; Resmen ihânet ![]() ![]() Kocan; Ağır aksak amma, İyi adam Nefâset Ne olur ![]() Sen de onu, Birazcık idare et 'Dünya düzeni' böyle, Kocana selâm söyle ![]() ![]() Sayın, belediye başkanım, Çocukluk arkadaşım; Sarı Seyfettin Cenazeme şeref verdin, Hoşgeldin ![]() ![]() Şu son yıllarda senin, Tapudaki sicillerin, Kabardıkça kabarmış; Üç apartman, Altı yazlık, Yedi dükkan, Rahmetli babandan, Miras kalmıştı ![]() ![]() Bak ![]() Sevgili dostum Sarı Seyfettin, Bu türlü masalları, Burada anlatan çok ![]() Ama, hiç dinleyen yok ![]() Hani ![]() Bir sözün vardı: ''Su akarken, küp dolsun '' Dolsun ama ![]() Seyfettin, Buralarda küp müp yok, Haberin olsun ! ![]() Hazır, yeri gelmişken; Şu senin Eşref'in de, Kulağını çekiver ![]() ![]() ''Geçim sıkıntısı'' deyip, Daldı rüşvete; Kan kusturdu millete ![]() ![]() Bu yollardan kaçınsın, Maaşıyla geçinsin Ne gerek var, bu kadar, Mala, mülke, servete ? Allah, zevâl vermesin, Hükümete, devlete ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazeteci meslektaşım, Ve kader arkadaşım, Donkişot Osman Sana ne, elâlemin, Üç keçi, beş koyunu? Üç yıl mapusta yattın, Ölçmedin mi boyunu? Sürdürme şu oyunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biricik oğlum Celâl; Cenazede, Bayramlık lacivertleri giydin, Sanki ![]() Bir şeyleri kutlar gibiydin![]() Çok içmiştin, Sarhoştun Mezar dönüşü hemen, Komisyoncuya koştun ''Ölüm hak, miras helâl'' Acelen neydi Celâl ? O, mâsum kalbinde sen, Ne sırlar saklarmışsın Meğerse, yıllar yılı, Ölmemi beklermişsin ![]() ![]() Güzel kızım Muallâ, Görümcene dikkat et Kendini kolla ![]() ![]() Onu, pek görüştürme Kocan Şenol'la ![]() ![]() Ama ![]() Kaynanan temiz; İyi kalpli bir kadın Ah! ![]() Şu senin inadın !![]() Ne olur, ara sıra, Birazcık alla pulla Bilirim ![]() Sen gitmezsin Bari, kocanı yolla ![]() ![]() Bu mektupta adını, Anmadığım dostlarım Sahte gözyaşlarına, Kanmadığım dostlarım ![]() Hepiniz birer yumak, Açmakla bitmez Sizleri yazmaya Kitaplar yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dünya böyle döndü, Yine böyle dönecek, Nefes borcu çaresiz, Ölümle ödenecek ![]() ![]() Mal, mülk, şöhret, ganimet, Sanmayın, gerçek nimet ![]() ![]() Görüyorum ki,hepsi; İnsana eziyetmiş ![]() ![]() MEĞER, YAŞAMAK DİYET, ÖLMEKSE, HÜRRİYETMİŞ ![]() ![]() (alıntıdır)
|