![]() |
Gözüm; &Quot;Mustafa&Quot; Kaşım; &Quot;Kemal&Quot; ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözüm; &Quot;Mustafa&Quot; Kaşım; &Quot;Kemal&Quot; ...Gözüm; "Mustafa" Kaşım; "Kemal" Sevdam; "Mustafa Kemal" Bir millet delirmiş olmalı ki; Devletini ve onu yönetenleri sevmesin, saymasın,kin ve öfke beslesin ![]() Ve bir devlet yönetimi düşünün ki; Gözün üstünde kaşın var diye fertlerine zarar versin ![]() Bunca yıl her türlü zorluklara devlet ve millet olarak göğüs germişiz ![]() ![]() Peki şimdi ne oldu da devlet bir tarafta, millet bir tarafta kaldı ![]() ![]() Devlet de ülke de bizim ![]() ![]() ![]() - O zaman oturup bir düşünün bakalım; "Ben herkesi çok seviyorum ama neden kimse beni sevmiyor" sorusuna yanıt arayın biraz ![]() Neden mi? Çünkü ; Her şey önce sevmekle başlar! ![]() ![]() ![]() Hayat bu olsa gerek… Her yönüyle tadıyor ve yaşıyoruz ![]() Doğrusu da var, yanlışı da… Adamı da var, adam olmayanı da… Sonuçta, senin gözün birilerinin istemediği yere bakıyor ki, kaşını bahane edip gözünü oymak için vuruyor aymaz ![]() Ben ne o aymazları, ne de onların baktıkları yeri bilmem ![]() Benim gözüm; "Kadın" , Kaşım; "Erkek" Benim gözüm; "Hukuk" , Kaşım; "Adalet" Benim gözüm; "Mumcu" , Kaşım; "Kışlalı" Benim gözüm; "Bağımsızlık" , Kaşım; "Cumhuriyet" Benim gözüm; "Vatan" , Kaşım; "Sevdam" Benim gözüm; "Mehmetçik" , Kaşım; "Ayyıldızlı Bayrağım" İşte baktınız mı? Gözümü de üstündeki kaşımı da iyi tanıyın ![]() Bakar kör olmak da ayrı bir marifet tabi… Daha sayardım ama, bu ülkede milyonlarca göz ve kaş var ![]() ![]() Çünkü onlar Güneşin Çocukları! ![]() ![]() ![]() Onlar ki: O temiz yüreklerinde taşıdıkları sevdaları ile yok edecekler karanlığı ![]() Çünkü onların da Gözü; "Mustafa" , Kaşı; "Kemal" Var mı? Onlara zarar vermek isteyen ![]() Unutmayınız ki; bu ülke de Güneşe bakan gözler bitmez ![]() Çünkü ; Bu ülkede Mustafa Kemaller Tükenmez ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|