![]() |
Kadere Bak |
![]() |
![]() |
#1 |
*KeDi KeSeN*
|
![]() Kadere BakMustafa Uslu Genç adam, köyüne gidecekti ![]() yola çıktı ![]() ![]() ![]() mahalleleri geride kalırken güneş doğmuş, ışıl ışıl bir gün başlamıştı ![]() ![]() türkü: "Azrailin gelir kendi / Ne ağa der, ne efendi / Sayılı günler tükendi / Yolun sonu görünüyor ![]() ![]() ![]() Biraz hüzünlenir gibi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() kavuşacağı anı hatırladı ![]() ![]() Ruhunu ılık bir duygu doldurdu ![]() ![]() Artık şehirden kurtulmuştu ![]() ![]() Acele etmiyor, güzel şeyler düşünmeye çalışıyordu ![]() Ne olduysa tam o sırada oldu ![]() ![]() Elektrik çarpmış gibi titredi ![]() ![]() Otomobil şarampole sürüklendi, ancak durabildi ![]() ![]() götürüyorsunuz? diye söylene söylene otomobilden indi ![]() Tehlikeli bir şekilde kendisini sollayan lüks otomobil az ilerde çaprazlamasına yolun ortasında durdu ![]() ![]() güpegündüz ![]() ![]() hareketleri yaparak ve bağırıp çağırarak inen iri yarı iki adam, kendine doğru geliyordu ![]() "Ulan sen, canına mısusadın?" "Kör, sağına soluna bir baksana!" "Kaplumbağa gibi gidiyorsun ![]() "Neden yol vermiyorsun?" diye bağırıp çağırmaya, hakaretler etmeye devam ediyorlar; küfürler savuruyorlardı ![]() Genç adam şaşırmıştı ![]() "Ben, kimseyi yolvermezlik yapmadım kendi yolumdan gidiyordum ![]() diyecek oldu ![]() ![]() ![]() "Sizi şikayet edeceğim ![]() ![]() Sen misin onu söyleyen Biri üzerine atladı ![]() "Bak ulan hala konuşuyor ![]() ![]() tabancasını çıkardı, başına dayadı ![]() "Ulan sen, kim olduğumu biliyor musun? Seni gebertsem, şahidin bile olmaz ![]() İyiden iyiye korkmaya başladı ![]() diye düşündü ![]() Yakasını tutan ve başına silah dayayan kişi, arkadaşının, "bırak şu pisliği, işimiz acele ![]() ![]() şarampole doğru itti ![]() yuvarlandı ![]() Bütün olaylar, kaşla göz arasında olup bitmişti ![]() Bu arada olay yerinden birkaç otomobil, birkaç kamyon ve bir otobüs geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkudan neredeyse dili tutulan adam toparlandı, kalktı ![]() düzeltti ![]() ![]() alelacele çıkardığı kalem ile şikayet etmeyi düşündüğü kişilerin otomobilinin güç bela aklında tuttuğu plakasını avucuna yazdı ![]() Tabir yerindeyse eşkıya, kuş olup uçmuştu ![]() Otomobilini şarampolden yola çıkardı ![]() ![]() ve güzel düşüncelerden sonra ölümle burun buruna gelmişti ![]() duymadığı küfür ve hakaretleri duymuş, hırpalanmış, tehdit edilmişti ![]() Şikayet edecek olsa, nasıl ispat edecekti? Sonra bu musibet insanlardan nasıl kurtulacaktı? Olanlar, çok gücüne gitmişti ![]() duygular içindeydi ![]() olanları içine attı ![]() ![]() Bir müddet sonra da yolun kenarındaki kalabalığı fark etti ![]() kazası olduğunu düşünerek otomobilini yolun kenarına çekti ![]() Kalabalığın olduğu yere gitti ![]() çıkarılan iki ceset yere gelişigüzel uzatılmış, henüz üzerleri bile örtülmemişti ![]() Gördüklerine inanamadı ![]() baktı, sonra göz ucuyla avucunun içine ![]() ![]() ![]() Otomobil, o otomobil; ölenler, o adamlardı ![]() Kalabalığa "Ben, bu adamları tanıyorum ![]() vazgeçti ![]() uzaklaştı ![]() Otomobiline bindi, yoluna devam etti ![]() üzülmüştü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|