Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meslekler, şaka

Şaka Gibi Meslekler

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şaka Gibi Meslekler

Şaka Gibi Meslekler

1-Boyanın kurumasını bekleyen adam:

Birleşik Krallık’tan Keith Jackson 30 yıldır oldukça komik görünen bu meslekle uğraşıyor Yani boyanın kurumasının ne kadar zaman aldığını öğrenmekAslında gereksiz ve aşağılayıcı bir iş gibi gözükse de unutmayın ki boyandığında olabildiğince çabuk kuruması gereken yerler bulunuyorİşte bay Jackson’ın şirketi de bu formülün ne derece işe yaradığını görmek!

2-Hindistan cevizi düşürücüsü:

Ne yazık ki bu meslek sadece tropik bölgelerde yapılabiliyorBazı ağır işler gerektiren mesleklerin aksine fazla eğitim gerektirmeyen bir meslek Mühendisimiz ağaçlarda düşme tehlikesi bulunan hindistan cevizlerinin düşmelerini sağlıyorSiz de kafanıza hindistan cevizi yeme tehlikesi olmadan yürüyüp gidebiliyorsunuz

3-Sinek toplayıcısı:

Bu mesleğin tehlikeli yönü sıtma hastalığı kapabilme problemi Araştırmacıların sıtma hastalığına çare bulmak istediği ve sinekler üzerinde araştırma yapabilmesi için bir nevi kobay oluyorsunuz! Kobayımız kollarına konan sinekleri emerek bir kavanozda topluyor ve bu işlemler gerçekleşirken sineğin canlı kalması gerektiğinden kobayımızın sıtma kapma tehlikesi oluşuyor

4-Civcivlerin cinsiyetini bulma:

Her şeyin sanayileştiği günümüzde bu meslek de hayvan üretim fabrikalarında yapılıyor Dişi ve erkek civcivler ayırt ediliyor Dişiler yumurtlama yapması için başka çiftliklere gönderilirken erkek civcivlerin akıbeti pek de hoş gözükmüyor!çünkü çoğu kesilip köpek mamalarında kullanılıyor

5-Kırık yumurta seçicisi:

Gıda endüstrilerinde yapılan bu mesleğin amacı, sarı ve beyaz yumurtaları ayırıp kırık yumurtaları da sağlamlarından ayırmak! Günümüzde her şeyin teknolojiden yararlanılarak yapılması bu mesleğin hala elle yapılıyor olmasını değiştirmiyor çünkü oldukça dikkat gerektiren bir meslek!

6-Popo temizleyicisi:

Sumo güreşçilerini bilirsinizMesleklerinin gerektirdiklerinden dolayı şişmanlardır ve tuvalet ihtiyacını giderdiklerinde kolları yetişmediği için temizlenemezlerBu iş eskiden sumo okulunda yeni başlayanların göreviydi Ancak bu, insan onurunu kırıcı bir davranış olduğundan Japon yetkililer buna yasak getirdi Şimdilerde ise bu görev dahil tüm zamanlı çalışan hemşireler işe alınıyor

7- Gaz koklayıcısı:

Doktor Michael Levitt’in 2005’te bir deney için işe aldığı osuruk koklayıcılar resmi olarak ilk o yılda ortaya çıktı Çeşitli deney örneklerini koklayıp derecelendirmek üzere maaşlı olarak işe alınmışlardı 16 sağlıklı gönüllüden alınan örnekler sonucunda ortaya çıkan en berbat kokan osuruk Hidrojen sülfürdü!

Alıntı Yaparak Cevapla

Şaka Gibi Meslekler

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şaka Gibi Meslekler

Alıntı:

3-Sinek toplayıcısı:

Bu mesleğin tehlikeli yönü sıtma hastalığı kapabilme problemi Araştırmacıların sıtma hastalığına çare bulmak istediği ve sinekler üzerinde araştırma yapabilmesi için bir nevi kobay oluyorsunuz! Kobayımız kollarına konan sinekleri emerek bir kavanozda topluyor ve bu işlemler gerçekleşirken sineğin canlı kalması gerektiğinden kobayımızın sıtma kapma tehlikesi oluşuyor

Başakçam, buğday tanem,

şimdi anlamadığım birşey var; diyelim ben kobay oldum, sinek benim kanımı mı emecek, yoksa ben mi sineğin kanını? Valla benim kafam karıştı, şu işe bir açıklama getir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com